Tre extremt viktiga poäng på spel: "Tuff kamp"

I toppmötet mellan Tranås/Torpa och Vimmerby på lördagen står extremt mycket på spel. "När det gäller så mycket för båda lagen är det inte svårt att tagga till", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Robin Blomberg från Frödinge tränar Tranåslaget. Nu ställs han mot Mikael Rinaldos Vimmerby IF igen.

Robin Blomberg från Frödinge tränar Tranåslaget. Nu ställs han mot Mikael Rinaldos Vimmerby IF igen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-02 19:15

Vimmerby är tvåa i serien och har fyra poängs marginal till trean Tranås. Bakom dem jagar Lindö och Svärtinge ytterligare en poäng bakom, men båda lagen har en match mindre spelad.

– Vi är fyra lag som gör upp om tre platser i tvåan till nästa år. I alla fall enligt vad jag har räknat fram så ska det räcka att vara bland de fyra. Därför hade ju tre poäng mot Tranås varit väldigt skönt. Samtidigt spelar de med kniven på strupen ännu mer och kommer inte ge sig så lätt. Presterar vi på topp har vi ändå goda möjligheter att ta hem det.

Vimmerbylaget kommer från en 8–0-vinst hemma mot Rimforsa. En ganska planenlig seger, men det positiva var att unga förmågor som Jessie Eriksson och Nelly Passmark bland andra klev fram och fick bidra med mål.

Mot Tranås/Torpa väntar en helt annan matchbild.

– Ja, det har ett helt annat spel. När vi mötte dem hemma senast hamnade vi i underläge tidigt. Vi skapade väldigt mycket chanser sedan och borde ha vänt, men deras målvakt gjorde en jättematch den gången. Vi lyckades ändå kvittera till 1–1 på straff sent och räddade en poäng.

Tranås/Torpa tränas av ett bekant ansikte i den lokala fotbollen. Robin Blomberg, som tidigare varit tränare för Frödinge, tog över Tranås/Torpa inför den här säsongen.

– Jag ville testa något nytt och det har verkligen blivit en nytändning för mig, säger Blomberg som ser tillbaka på det senaste mötet mot Vimmerby.

– Det var en tuff drabbning då. VIF fick bra tryck på oss i andra, men det var nära att vi höll undan och vann. Jag förväntar mig en tuff kamp igen och det skulle sitta skönt med tre poäng i det här läget.

Att Tranås/Torpa har hög kapacitet har man visat bland annat genom att spela jämnt med serieledande Kenty två gånger om.

– I hemmamötet tog vi ledningen och hade 1–1 i halvtid, men orkade inte stå emot i andra. Vår styrka generellt sett är att vi är ganska stabila defensivt. Sedan finns det mer att önska när det gäller effektiviteten framåt.

undefined
Mia Anspach saknas i VIF i toppmötet i helgen.

I VIF-laget saknas Mia Anspach den här gången. 

Vimmerbys trupp: Pernilla Einarsson, Alice Nilsson, Jessie Eriksson, Elin Lindqvist, Saga Stejdahl, Molly Levin, Minnea Snickars, Emmy Karlsson, Nelly Passmark, Svea Backstad, Julia Rosin, Stina Kägo Bragsjö, Reta Hanno, Frida Pöder och Nathalie Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om