Hümmet avgjorde och hälsade till mormor

Deniz Hümmet vet inte var han spelar fotboll nästa år. Men att leva i nuet duger bra. Succélånet från Elfsborg fixade segern mot AIK – och det för klubben han stortrivs i. –Jag gillar att spela fotbollsmatcher men var det blir får vi se, säger Hümmet.

Örebros Deniz Hümmet, i mitten, jublar efter 2–0-målet mot AIK.

Fotboll2020-11-22 16:35

Örebro SK slog AIK på Friends arena med 2–0, bröt AIK:s nio matcher långa förlustfria svit och har något att spela för med två matcher kvar av årets starkt försenade allsvenska.

En topp 5-placering finns inom räckhåll om det blir segrar mot Häcken och Hammarby.

– Det är bara att gasa nu i två matcher, säger Hümmet.

Han firade sitt distinkta 2–0-mål i 60:e minuten med att skicka en skriven hälsning till sin mormor.

Taktisk triumf

– Hon har haft en liten tid av sjukdom, så jag ville hälsa henne och visa mitt stöd. Vi har en nära relation, alla barnbarnen, till henne. Det var en grej jag och min bror ville göra för henne och jag hoppas att hon blev glad, säger Hümmet om budskapet han skrivit på undertröjan.

Han kom på lån från Elfsborg i somras – och har lyckats riktigt bra i Örebro. Men om det blir en fortsättning vet han inte.

– Jag har inte snackat med någon, faktiskt. Jag försöker bara att fokusera på de matcher som är kvar, på träningarna och ta det en dag i taget. Jag har märkt att jag fungerar bäst så.

– Sedan blir det semester och det kommer säkert att hållas en dialog. Jag själv har ingen aning, säger anfallaren.

Vad känner du?

– Det är klart att jag stortrivs här. Axel (Kjäll, tränaren) har gett mig chansen och det är en fantastisk grupp. Det har varit lätt för mig att komma in här.

Örebro tog matchen dit man ville ha den. AIK fick ha bollen, ta kommandot. Samtidigt låg ÖSK kompakt defensivt och satsade på kontringar. En taktik som lyckades fullt ut mot ett AIK utan den rätta energin.

Ledningsmålet i slutet av första halvlek, ett självmål av Eric Kahl sedan Romain Gall slagit ett inlägg på Oscar Janssons långa utkast, beredde vägen till säsongens fjärde bortaseger.

– Ledningsmålet skapade ett lugn hos oss. Spelarna gör det defensivt väldigt bra. Jag tror att AIK har tre farliga chanser i andra halvlek. Ser man på det låga försvaret är det nog vår bästa match för säsongen, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll.

AIK var inte nära tre poäng, inte ens en.

Armbågad blodig

– Jag kan inte känna besvikelse över någon spelares insats. De gör sitt bästa, möjligen var tanken lite tom. Vi har inga ursäkter till den här förlusten. Kollektivt blir det inte samma tåga som i tidigare matcher. Det dör ut lite. Det vill sig inte. Vi får analysera varför. Vi är ett lag under utveckling och vi ska fortsätta utvecklas, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak.

Trist slut på matchen: Örebros mittback Andreas Skovgaard fick en armbåge i ansiktet av AIK:s inhoppare Kolbeinn Sigthorsson och blödde rejält från ena kinden.

– Det borde ha gett en annan färg (rött i stället för gult) på kortet. Andreas fick bra hjälp av AIK:s läkare men jag vet att han inte mår så bra, säger Axel Kjäll.