HM IS slog Storebro på hemmaplan

HM IS vann mötet i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll på hemmaplan mot Storebro, med 6-3 (2-2).

HM IS vann mot Storebro IF

Fotboll2022-10-02 17:59

Storebros tränare Peter Magnusson om matchen:

- En godkänd insats trots allt för oss. Vi kom med en mycket tunn trupp och försöker och kämpar i en mycket svängig match. Plus till målvakt Ströberg, Anton Palmer och comebackande Mohammed Ibrahim.

HM IS gjorde första målet. Felix Stejdahl slog till, redan i 16:e minuten.

Laget ökade också ledningen till 2-0 i 23:e minuten, genom Jimmy Braf.

Bara fem minuter senare var det Linus Hemmingsson som såg till att Storebro reducerade till 2-1.

Storebro kvitterade till 2-2 sex minuter senare genom Mohammed Shafa Ibrahim. Direkt efter pausen gjorde Jimmy Braf mål på nytt och gav HM IS ledningen.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Gustav Stejdahl träff och ökade ledningen för HM IS.

Tre minuter senare var det Linus Hemmingsson som såg till att Storebro reducerade till 4-3. Fler mål än så blev det inte för Storebro.

HM IS ökade ledningen till 5-3 två minuter senare åter igen genom Felix Stejdahl.

Gustav Stejdahl, åter igen, ökade HM IS:s ledning med knappa kvarten kvar. Det fastställde slutresultatet till 6-3.

HM IS har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Storebro har en vinst och fyra förluster.

Resultaten i sista omgången betyder att HM IS slutar på åttonde plats i tabellen, och Storebro på tionde plats. Storebro tvingas kvala för att hålla sig kvar i division 5 Småland nordöstra herr.