HM IS inleder kvalet hemma

HM IS kliver in i kvalet till division fem i dag. De gör det hemma på Slättvallen mot Månsarps IF.

Martin Rosenqvist och HM IS inleder kvalet till femman i dag.

Martin Rosenqvist och HM IS inleder kvalet till femman i dag.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-10-13 08:00

Trots att HM IS var det fjärde bästa andralaget bland division fem-lagen i Småland får de endast en hemmamatch i kvalet, och dessutom stöter de på det bästa andralaget i sin kvalgrupp.

– Det kommer bli jättetufft. Jag tycker det är lite galet att man inte tar hänsyn till någon ranking i kvalindelningen, utan bara delar in geografiskt, säger Roger Olofsson i HM IS.

Om dagens motstånd Månsarp vet Hjältevad/Mariannelund-ledaren inte särskilt mycket.

– Ska jag vara ärlig så har vi ingen aning, vi ska väl försöka spela vårt spel så gott det går och hålla i bollen. Det är vi ju hyfsade på. Sedan har vi släppt in lite billiga mål, så vi måste försöka täta till försvarsspelet och utnyttja de chanser som vi får, säger Roger Olofsson.

Till dagens match saknas Jimmy Johansson, som har ryggproblem. Det finns även ett litet frågetecken för Rasmus Samuelsson. I övrigt är HM IS ordinarie.

– Jimmy har haft tyggproblem lite till och från, nu sträckte han sig på jobbet häromdagen så det var ju lite oturligt, säger Roger Olofsson.

Övriga lag i kvalgruppen är Lekeryd/Svarttorp och Bodafors SK. Endast gruppsegraren är garanterad avancemang till division fem. Beronde på hur många småländska klubbar som degraderas divsion tre, så kan även någon tvåa bli aktuell för uppflyttning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!