Almqvist förstörde festen med fem fullträffar

Festen kom av sig. Partydödare blev Rudas Robin Almqvist som gjorde fem av målen i seriefinalen mot IFK Tuna som slutade 7–2. "Det stämde rätt bra för mig idag och vi vann lättare än väntat", sa matchvinnaren efter storsegern.

Robin Almqvist agerade matchvinnare för Ruda med fem av lagets sju mål.

Robin Almqvist agerade matchvinnare för Ruda med fem av lagets sju mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-09 18:55
undefined
Det var upplagt för fotbollsfest på Tunhamra, men publiken fick se IFK förlora seriefinalen mot Ruda med 7-2.

Det var upplagt för fotbollsfest när IFK Tuna tog emot Ruda IF i seriefinalen på lördagseftermiddagen. Ett soldränkt Tunhamra var välfyllt med publik som såg fram emot en spännande kamp.

Så blev det inte riktigt.

I 18:e minuten tog gästerna ledningen och åtta minuter senare hade de gått ifrån till 3–0. En reducering av Anton Carlsson tände ett visst hopp, men Rudas Robin Almqvist utökade till 4–1 precis innan halvtid med sitt tredje mål för dagen.

Och han var inte färdig där.

I andra ökade han på med både 5–1 och 6–1 och kunde kliva av planen som femmålsskytt till slut.

– Vi var beredda på en tuff match mot Tuna, men det gick lättare än väntat, sa han samtidigt som tränaren Magnus Johansson kom förbi och klappade om Robin ordentligt.

– Han verkar vara nöjd med min insats i alla fall.

Inte undra på det. Fem mål av sju för laget. Det är extremt även för en spelare som gjort 14 mål på tolv matcher tidigare under säsongen.

– Ja, fem mål i en match av den här digniteten är inte illa. Jag gjorde faktiskt fem i en match på försäsongen i år, men då mötte vi ett division 6-lag.

Almqvist är Rudaspelare från grunden, men har provat sina vingar på annat håll med.

– Jag spelade i IFK Oskarshamn förra säsongen och var med och tog upp dem i trean. Sedan kände jag att tiden inte räckte till för en satsning så jag vände hem till Ruda.

Segern innebar att Ruda ryckte i toppen och har sex poäng tillgodo med fyra omgångar kvar.

– Vi har Tjust hemma nästa gång så vinner vi där ser det bra ut.

undefined
Anton Carlsson gjorde båda målen för Tuna.

IFK Tuna föll till slut med 7–2 efter en sex reducering av Anton Carlsson. Tränaren Lasse Gustavsson var dämpad och försökte sig på en analys på vad som gick snett.

– Vi släppte in tre snabba mål efter enkla misstag. Det har man inte råd med mot ett så bra lag som Ruda. Sedan pratade vi om i halvtid att göra ett ordentligt försök, men det kom av sig snabbt när målen trillade in för dem.

Hur kan ett Tuna med så många rutinerade försvarare släppa in sju mål?

– Jag kan inte lasta backlinjen för det, utan problemet ligger längre upp på mitten där vi inte får till det. Jag får kika på en annan taktik där. 

undefined
IFK Tunas tränare Lasse Gustavsson konstaterar att Ruda var för starka.

Gustavsson medger att det blir tufft att utmana Ruda om seriesegern nu, men laget har ändå mycket kvar att spela för. Närmast väntar toppmöte borta mot IFK Västervik.

– Det är bara att glömma det här och komma igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!