HIF:s mardröm: Trippla skador och premiärförlust

Superettans premiäromgång färdigspelades när Helsingborg tog emot Öster hemma på Olympia. Matchen vann Öster med 1–0 – efter en rejäl skade- och byteskarusell.

Det blev ingen rolig premiär för Helsingborg i superettan. Arkivbild.

Fotboll2023-04-04 21:15

Helsingborg är tillbaka i superettan efter en ettårig mardrömssejour i allsvenskan. Och det blev ingen mjukstart hemma mot förväntade toppkonkurrenten Öster.

Hajpade mittfältsförvärvet Frederik Holst skallade ihop med Östers Runar Thor Sigurgeirsson och tvingades byta redan efter sju minuter.

Några minuter senare klev även Sigurgeirsson av. Men det var inte färdigbytt där. HIF:s Wilhelm Loeper, som var osäker till spel inför matchen, kastade även han in handduken och innan första halvleken var färdig skulle det fjärde bytet komma när bortalagets Manasse Kusu verkade dra en baksida.

Matchen då? 0–0 i halvtid där Öster hade halvlekens bästa chans med en boll i ribban.

I den andra kom fler skador. Philip Rejnhold Olsen, som hade ersatt Holst, haltade av efter dryga timmens spel.

Och mål skulle det bli, till sist. I den 89:e matchminuten kom Öster runt på kanten och bollen landade hos Adam Bergmark Wiberg som tryckte upp 1–0 i nättaket.

För Helsingborgs del slutade notan på tre skador, noll poäng och en riktig mardrömsstart på säsongen.