HFK vann viktiga toppmatchen

Hultsfreds FK avslutade vårsäsongen urstarkt. De inledde hösten på samma vis. 3–1-vinsten mot Smedby innebär att HFK har skaffat sig ett perfekt läge i toppstriden.

HFK:s målskyttar: Filip Ingemarsson, Albert Johansson och Martin Johansson.

HFK:s målskyttar: Filip Ingemarsson, Albert Johansson och Martin Johansson.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2018-08-10 21:20

Fredagens resultat ger följande ställning i division fyra östra: 1) Pukeberg 33 poäng, 2) Hultsfred 32, 3) Hossmo 24, 4) Smedby 22.

Med andra ord har HFK rejäl vittring på seriesegern, samtidigt som det är hela åtta poäng ner till tredjeplatsen.

– I det här läget tittar vi bara uppåt. Det är inget att hymla om. Vi vill vinna serien. Det är alltid vanskligt med kvalspel, säger tränaren Jerker Einarsson.

Överlag var han nöjd med insatsen mot Smedby. HFK hade mest boll, skapade flest chanser och vann rättvist.

– Spelmässigt var det kanske inte jättebra, men utifrån förutsättningarna är jag väldigt nöjd. Vi saknade trots allt flera spelare som är aktuella för startelvan till nästa match, säger Einarsson.

Det negativa? Joacim Johanssons omtalade nolla sprack i den 21:a matchminuten, när bortalaget tog ledningen med 1–0 efter en kommunikationsmiss i Hultsfreds nykomponerade backlinje. Därmed stannade nollan på drygt 430 minuter.

– Det får man acceptera en sådan här match. Som sagt: vi tvingades ändra en del i laget och de som spelade gjorde det jättebra.

Det var Albert Johansson, Filip Ingemarsson och Martin Johansson som gjorde hemmamålen. Och det var tre snygga mål. Det syns att HFK är ett lag med massor av självförtroende.

– En skön seger. Men vi kanske borde ha gjort ett par mål till, säger skyttekungen Albert Johansson som kostade på sig lyxen att missa en straff.

Flera spelare var duktiga mot Smedby. Vi framhåller den tekniska trion Meris Hasanbegovic, Filip Ingemarsson och Oscar Karlsson lite extra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!