Nykomlingens första nyförvärv: "Tillför rutin"

Alexander Gustafsson och Rasmus Samuelsson. Två spelare med erfarenhet blir nykomlingen Hultsfreds första nyförvärv. "Det är precis vad vår i övrigt unga trupp behöver", säger HFK:s Joacim Johansson.

Alexander Gustafsson och Rasmus Samuelsson är två rutinerade nyförvärv till Hultsfreds FK som Joacim Johansson i sportgruppen är nöjd med.

Alexander Gustafsson och Rasmus Samuelsson är två rutinerade nyförvärv till Hultsfreds FK som Joacim Johansson i sportgruppen är nöjd med.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-12-14 10:57

I frimånadens elfte timme gjorde Hultsfreds FK klart med sina första nyförvärv inför den stundade återkomsten i division 4, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera om. Förutom Alexander Gustafsson, Myresjö/Vetlanda och Rasmus Samuelsson, HM IS, har även Omar Al Kamel från Virserum valt att ansluta. 

– Vi har inte haft någon panik utan fokuserat på att få in spelare som kan komma in och göra skillnad. När det gäller Alexander och Rasmus så är det spelare med erfarenhet som har hävdat sig i högre divisioner tidigare. Det är just sådana spelare vi behöver eftersom den befintliga truppen saknar den rutinen, säger Joacim Johansson i HFK:s sportgrupp.

undefined
Alexander Gustafsson återvänder till Hultsfred.

Alexander Gustafssons övergång till Hultsfred kom inte som någon överraskning. Han vänder hem till moderklubben efter två säsonger i Myresjö/Vetlanda.

– Han blir verkligen ett kanontillskott för oss. Vi har haft kontakt med honom kontinuerligt genom åren och den blev förstås mer intensiv i samband med att han flyttade hemåt. Att få in en försvarare som vi vet vad han går för och har rutinen blir en jättebra förstärkning.

undefined
Rasmus Samuelsson lämnar HM IS för HFK.

Rasmus Samuelsson är en annan spelare med den spetskompetens som klubben sökt efter. Han var skyttekung i seriekonkurrenten HM IS den gångna säsongen och har tidigare meriter från spel med Gullringen och Myresjö/Vetlanda.

– Rasmus är också en spelare som vi haft koll på och försökt värva tidigare. Han kommer också tillföra mycket med sin rutin i vår offensiv. För stunden håller han på att återhämta sig från en knäskada. Det får ta den tid det tar. Det viktigaste är att det läker ordentligt.

19-årige Omar Al Kamel är också en offensiv kraft som förstärker truppen.

– Han var med och tränade med oss under större delen av säsongen. Det känns bra att få in en ung spelare som vill vara med och slåss om en plats.

Har ni värvat färdigt nu?

– Det kan dyka upp någon mer spelare, men det är bonus i så fall.

undefined
Joacim Johansson är nöjd med HFK:s nyfövärv.

HFK har även bestämt sig för att starta ett J18-lag till kommande säsong.

– Vi gör det för att minska glappet mellan ungdom och senior och knyta upp killarna som inte riktigt är redo att ta steget än. Laget kommer ledas av Joakim Svensson.

Organisationen i klubben stärks också generellt.

– Det känns att det är medvind i klubben och att fler vill vara med i vår satsning. Det är jättekul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!