HFK knep poäng på Fredrikskans

Hultsfred FK mötte under måndagskvällen Ängö borta på Fredrikskans i Kalmar. Efter 90 spelade minuter fick bortalaget konstatera en poäng efter slutresultatet 2-2. – Ett rättvist resultat, säger HFK-tränaren Krister Borgh.

Filip Ingemarsson stod för ett mål och ett assist för HFK i 2-2-matchen borta mot Ängö.

Fotboll2017-06-26 20:11
I första halvlek mellan Ängö och Hultsfred var det gästerna som var det bättre laget. Detta mycket tack vare den kraftiga medvinden laget hade med sig.
– Vi är lite bättre än dem i första utan att dominera. Vinden har en viss betydelse, menar Krister Borgh.
Första halvlek såg ut att sluta oavgjort men i halvlekens sista minut gav Ängö bort ett farligt frisparksläge till HFK. Ett läge som Filip Ingemarsson utnyttjade till fullo genom att snyggt placera in 0-1 som blev ställningen i paus.
Tillbakatryckta
Hemmalaget inledde andra halvlek riktigt piggt och arbetade sig in i matchen.
– De började riktigt bra i andra måste jag säga. Vi blev lite tillbakatryckta och hamnade lite fel i våra positioner, säger Borgh.
Ängös forcering skulle också ge utdelning. I matchminut 61 kvitterade hemmalaget på frispark. Bara fem minuter senare hade Ängö även vänt matchen till ledning 2-1 efter en omställning där HFK tappade boll i farligt läge. Men ledningen skulle inte vara länge utan Abrahim Jabateh fixade 2-2 i 71:e efter fin framspelning av Filip Ingemarsson. Sista 20 minuterna ut av matchen var väldigt svängigt och det skapades giftiga chanser åt båda håll.
– Det var lite Hawaii-fotboll. De hade vassa chanser på hörna och vi hade två frilägen. Sen hade vi även en straffsituation där jag inte fattar varför domaren inte blåser, säger HFK-tränaren.
Matchen slutade till sist 2-2 och Krister Borgh var nöjd över lagets prestation sett över hela matchen. Han framhåller sin trebackslinje i form av Kevin Olsson, Christopher Einarsson och Pierre Fransson som gästernas bästa spelare i matchen.