Hett länsderby väntar Vimmerby

Lördagen bjuder på ett mycket hett länsderby mellan Högsby IK och Vimmerby IF på Frövi IP i Högsby. De båda lagen ligger på samma poäng inför matchen och kämpar för sin existens i division tre. ”Har stor respekt för Vimmerby”, säger Högsbys tränare Fredrik Kling.

Rickard Thuresson blev matchens enda målskytt när lagen möttes senast.

Rickard Thuresson blev matchens enda målskytt när lagen möttes senast.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-08-10 07:00

Det väntas bli en folkfest på Frövi IP i Högsby under lördagen när Vimmerby IF gästar Högsby IK. Och det är ett högintressant derby som ska spelas mellan två lag som krigar i botten av division tre och som båda har ett kniven mot strupen-läge nu. VIF ligger på tionde plats med sina 15 poäng medan Högsby återfinns på nionde plats med exakt lika många poäng. Det som skiljer lagen åt är bara ett mål i målskillnaden.

Det ska sägas att det inte är något jätteavstånd till lagen över dem. Det skiljer bara tre poäng mellan laget som ligger elva och laget som ligger sexa, så en trepoängare i derbyt hade betytt väldigt mycket.

– Vi är laddade och ser fram emot matchen. Det ska bli jätteroligt att möta Vimmerby och det är ju derbykänsla över det hela så det är klart att det ska bli skoj, säger Högsbys tränare Fredrik Kling.

Senast lagen möttes slutade matchen 1–0 till VIF efter att Rickard Thuresson avgjort i den 82:a minuten. Det var en match med två helt olika matchbilder i de två halvlekarna.

– Jag minns att vi var naiva i första halvlek och Vimmerby kunde gjort ett par mål. Sen tog vi över i andra men de kontrade in segermålet mot slutet, säger Kling.

Vilka styrkor ser du hos VIF?

– Deras speed framåt och det är ett bra kontringslag så det gäller att vi hanterar det. Vi har stor respekt för Vimmerby och är väldigt ödmjuka inför uppgiften vi har framför oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!