Rimforsa vill ta revansch i cupderbyt: "Lockar alltid"

Åttondelsfinal i Östgötacupen. På torsdag kväll har Rimforsa IF chans till revansch mot Kisa BK. "Att vinna ett derby lockar alltid", säger RIF-tränaren Erik Svensson.

Rimforsa IF:s Hilding Djerf är skadad och missar cupderbyt.

Rimforsa IF:s Hilding Djerf är skadad och missar cupderbyt.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-10-14 09:00

I helgen avslutades seriespelet och både Rimforsa och Kisa hade anledning att fira. Kisa som seriesegrare för andra året i följd och Rimforsa för att man lyckades vända en trist trend med förluster under hösten och ta segern som innebar säkrat kontrakt i "fyran".

– Det var väldigt uppsluppen stämning på träningen i tisdags. Vi är väldigt nöjda med hur vi lyckades ta oss an matchen mot Zeros och prestera på topp när det behövdes som mest, säger Erik Svensson som ser fram emot chansen att få ta revansch mot Kisa.

– Kisa vann derbyt mot oss i serien med 4–2 så det är tacksamt att vi får chansen att möta dem igen i Östgötacupen. Att vinna ett derby mot Kisa lockar alltid och spelar vi så bra som vi gjorde i söndags kan vi absolut vara med och utmana dem.

Rimforsa har ett par avbräck i truppen jämfört med senast.

– Hilding Djerf har haft en del bekymmer med ett knä under hösten och utgår jämfört med senast. Martin Persson och Sebastian Malmgren kan inte heller vara med. Därför fyller vi på med ett par yngre förmågor på bänken.

Cupderbyt är en åttondelsfinal. Vinnaren ställs mot Mjölby Södra eller Linköping City i kvartsfinal i en match som ska spelas senast 31 oktober. Semifinal och final avgörs sedan i november.

– Vi förlänger gärna säsongen med ett par matcher till, menar Svensson.

Fotnot: Matchen sänds på www.vimmerbytidning.se från kl 18.55 på torsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!