Storebro krigade sig till segern i derbyt

Storebro lyckades ta revansch i derbyt hemma mot Södra Vi. "Vi visar mycket större gnista och krigar hela vägen. Det är det som avgör", sa Storebros tränare Peter Magnusson efter segern med 2–0.

John Pettersson stod på rätt plats vid rätt tillfälle och gjorde det viktiga 1-0-målet för Storebro i derbyt mot Södra Vi.

John Pettersson stod på rätt plats vid rätt tillfälle och gjorde det viktiga 1-0-målet för Storebro i derbyt mot Södra Vi.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-06 21:42

Mycket publik hade slutit upp på Bruksvallen på onsdagskvällen. De bjöds på mer kamp än skönspel och fick se en första halvlek som förblev mållös. Båda lagen hade sina chanser, men lyckades inte spräcka nollan.

undefined
Södra Vis Adrian Mathiasson i kamp med Storebros Kadrija Husic.

Andra halvlek inleddes med en jättechans för Södra Vis Hannes Stefansson som missade. Istället kom 1–0 för Storebro kort därefter. John Pettersson tog tillvara på sitt läge.

– Vi hade kört en variant på ett långt inkast där bollen gått igenom försvaret tidigare under matchen. Nu fick jag uppgiften att söka mig mot bortre delen om den gjorde det igen. Så blev det och jag fick ganska god tid på mig att peta in den, sa Pettersson som inte var färdig där.

Knappt tio minuter senare stod han även för 2–0.

– Jag kom fri mot målvakten och petade bollen i sidled. Deras försvarare hann ikapp och fick möjligheten att bryta, men missade. Därmed kunde jag bara rulla in bollen i mål.

undefined
Storebro fick avsluta vårsäsongen med ett segerjubel.

Södra Vi hade ett par fina chanser att reducera mot slutet, men lyckades aldrig.

– Jag tycker att Storebro är hetare än oss och vinner välförtjänt, sa Södra Vis tränare Patrik Nilsson.

– Det här var tre poäng som grabbarna verkligen var värda. De har kämpat på i motgång länge och idag är det just krigarinställningen som avgör, sa Peter Magnusson.

undefined
Fredrik Ströberg höll nollan för Storebro.

Tränaren lyfte fram hela laget för insatsen mot Södra Vi. Arbnor Mataj, Anton Palmér, Theo Eklund, John Pettersson och Fredrik Ströberg fick extra plus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!