Het seriefinal väntar för VIF: "Hon kommer visa vägen"

Det nalkas toppmöte i "damtvåan", där andraplacerade Vimmerby IF tar emot serieledande BK Kenty hemma på Ceosvallen på lördagen. "Vi ska försöka hålla liv i hemmatrenden", säger lagets tränare Mikael Rinaldo.

Kenty mot Vimmerby. Ettan mot tvåan. Det blir en het match på Ceos på lördag, både sett till tabelläget och till väderprognosen.

Kenty mot Vimmerby. Ettan mot tvåan. Det blir en het match på Ceos på lördag, både sett till tabelläget och till väderprognosen.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-08-12 19:00

När lagen möttes i våras blev det en tung förlust för VIF (8–3). I det mötet var det lagkaptenen Nathalie Johansson som stod för alla VIF:s fullträffar. Men nu, när det är dags för revansch, är hon däremot avstängd och får i stället se på när lagkamraterna spelar.

– Det är jättetråkigt, förstås. Hon är en viktig bärande del i laget och kommer vara saknad ute på planen. Nu får i stället Julia Rosin sätta kaptensbindeln om armen, och hon är en fantastiskt duktig tjej som kommer visa vägen för oss på ett strålande sätt.

I tabellen skiljer det sex poäng mellan lagen, och en seger här skulle verkligen ge Vimmerby vittring på förstaplatsen.

– Visst vore det kul att knycka poäng mot Kenty, men samtidigt är det dom som har pressen på sig. Vi sa redan från början att topp tre är vårt mål, och det står vi fast vid, medan Kenty uttryckligen sagt att en serieseger är dit de vill nå.

Om man ser tillbaka på vårens sista match för respektive lag, så har Kenty ett bättre utgångsläge formmässigt. Då utklassade laget nämligen Vetlanda med 6–0. I samma veva föll VIF i sin match mot tabellfyran Svärtinge med 3–1.

– Ja, vi tappade lite i den matchen. Nu blir det mot tuffast möjliga motstånd direkt, men vi ska göra så gott vi kan. Vi kommer att justera matchplanen från tidigare och om vi kan hålla oss till den tror jag absolut att vi kan störa, säger tränaren och fortsätter:

– Kenty är väldigt bra och snabba, framför allt på ytterkanterna. Vi kommer att få styra om i laget och det kommer bli spännande att se hur matchen utvecklas. Vi har varit väldigt starka på hemmaplan hittills så det blir att försöka hålla liv i den trenden.

Så här är Kentys tränare Fredrik Falkevalls tankar inför seriefinalen: 

– Det kommer bli hett. Både väder- och spelmässigt. Det är ju förstås en viktig match för båda lagen, och vi alla kommer vara rejält taggade. 

Vad tror du om era chanser mot Vimmerby?

– Vimmerby är ett bra hemmalag som inte ska underskattas. För vår del gäller det att koncentrera oss på det här vägvinnande spelet som vi har haft hittills.

Kenty har inte förlorat en enda match i serien så här långt, och det återstår att se om det blir ändring på det på lördagen.

– Det vore helt otroligt att gå igenom serien utan någon förlust. Förr eller senare kommer nog den första skulle jag tro, men förhoppningsvis inte i lördagsmatchen mot Vimmerby, haha.

I Vimmerbys trupp har det hänt en hel del inför hösten. Flera bra spelare har lämnat: Tyra Andersson, Agnes Karlsson, Greta Koponen och Jonna Eriksson.

– Det är bra spetsspelare och kommer verkligen vara saknade, men vi blickar framåt och gör det bästa av situationen. Vi har ett gäng nytillskott som tagit klivet upp från B-laget för att öka bredden i truppen, vilket ska bli både roligt och spännande.

Förutom att Nathalie Johansson är avstängd, saknas bland andra Svea Backstad och Nelly Passmark mot Kenty.

Här är den preliminära VIF-truppen: Allis Nilsson, Elin Lindqvist, Mia Anspach, Jessie Eriksson, Minea Snickars, Molly Levin, Julia Rosin, Stina Kägu Bragsjö, Saga Stejdahl, Frida Pöder, Kujtese Rexha, Andrea Lundgren, Reta Hanno, Emmy Karlsson, Matilda Älvehag.

Vimmerby Tidning direktsänder matchen på sajten. Sändningen startar klockan 14:50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om