Henrik och Tobias på väg mot guldfirande...?

Maken till guldkamp var det länge sedan vi var med om. Fyra guldkandidater blev tre i veckan. Vi träffade DIF-supportrarna Henrik Ingström och Tobias Rinaldo precis innan avfärden till Norrköping. "Jag har haft ont i magen sedan i går", säger Ingström med ett skratt.

Henrik Ingström, t.v., och Tobias Rinaldo, på väg till Norrköping för lördagens match mellan IFK Norrköping och Djurgården.

Henrik Ingström, t.v., och Tobias Rinaldo, på väg till Norrköping för lördagens match mellan IFK Norrköping och Djurgården.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2019-11-01 16:04

Lördag, kring lunchtid. Då påbörjas matcherna i den sista allsvenska omgången 2019. Intresset är megastort, på flera håll. Tre lag tampas om att få höja Lennart Johanssons pokal: Djurgården, Malmö och Hammarby. DIF möter Norrköping borta, Malmö lirar i Örebro mot ÖSK och Hammarby tar emot Häcken. 

Redan idag, fredag, reste Henrik Ingström från Slitshult och Tobias Rinaldo, Vimmerby, till Norrköping för att ladda upp för matchen mellan IFK och Djurgården. 

De är hängivna DIF-fans.

–  Det här blir min 23:e match som jag ser live med Djurgården i serien den här säsongen. Jag har säsongskort, men bortamatcherna till Sundsvall och Östersund har jag skippat. Det är lite för långt, säger "Henke" Ingström. 

Rinaldo har också sett många matcher på plats, men inte riktigt så många. 

–  Vi är ett gäng som brukar åka och se matcherna tillsammans. Utöver oss två är det Isack (Thuresson) och Christian Widéen härifrån, säger Tobias Rinaldo. 

De har varit supporters till sitt lag i många, många år. 

–  Bland det roligaste vi gjort i år är när vi var på en cupmatch med Djurgår´n i Hässleholm i februari, säger de båda. 

Djurgården är på väg att ta sitt första SM-guld sedan 2005. Det var få som trodde att det var möjligt innan säsongen startade. 

–  Jag tippade dem som femma-sexa någonstans. Ärligt talat så har vi egentligen inte truppen som krävs för att vinna guld. Så de har gjort det otroligt bra så här långt, menar Henrik Ingström och säger vidare att hans intresse för klubben i sitt hjärta bara växt sig starkare och starkare, ju äldre han blivit. 

DIF är i förarsätet och toppar tabellen, tre poäng före MFF och Hammarby. Alltså, det krävs "bara" en pinne mot Norrköping för att säkra guldet på lördag. 

Vad är det då för faktorer som gör att Djurgården har skaffat sig det här guldläget?

–  Tränarna (Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf) har betytt mycket. De har ett spelsystem som spelarna följer konsekvent. Och Vaiho (Tommy) i målet har varit suveränt bra. Men den bäste av alla är Marcus Danielsson. Vilken säsong han har gjort, säger Ingström och tillägger:

–  Egentligen mår man inte bra när det går så här bra. Det här är värsta självplågeriet. Varje match är så viktig och det är så nervöst. Jag har haft ont i magen sedan i går, säger Henrik Ingström. 

–  Örebromatchen (senast) var ganska så lugn eftersom vi fick en så bra start, men den mot Göteborg var en ren pärs. Varken jag eller Tobbe vågade titta de sista 20 minuterna. 

Nu gick det bra ändå – precis som det har gjort nästan hela säsongen. 

Nu återstår alltså bara en match innan de kan fira (?) det där efterlängtade guldet. 

Tobias och Henrik åkte redan idag upp till Östergötland, där de ska ladda med likasinnande på en pub i Norrköping. 

–  Det är också en del i allting. Man lär känna så många andra som håller på Djurgården från olika delar av landet. Det är kul. 

I sina sinnen finns det bara en sak som gäller: guld. De kan inte tänka sig något annat. 

–  Norrköping har inte så mycket att spela för. Jag vet att det automatiskt blir så att man tappar minst tio procent när man spelar såna matcher, säger Tobias Rinaldo. 

Hur firar ni ett eventuellt guld?

–  Det vet vi inte. Det vore roligt att åka till Stockholm, annars åker vi hem. Vi får se vad det blir, säger de till oss strax innan de kliver på bussen i Vimmerby med destination Norrköping. 

Djurgården ställs mot IFK Norrköping i den sista matchen i Allsvenskan.
Djurgården ställs mot IFK Norrköping i den sista matchen i Allsvenskan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!