Hegerberg vill glömma fadäsen: "Sitter kvar"

Ada Hegerberg, 27, har inte glömt EM-förnedringen förra året. Norge åkte ut redan i gruppspelet efter 0–8-förlusten mot värdnationen England. –Det är viktigt att gå vidare, men förlusten sitter kvar, säger Hegerberg till norska medier.

Ada Hegerberg har inte glömt storförlusten.

Ada Hegerberg har inte glömt storförlusten.

Foto: Astrid Pedersen NTB/TT

Fotboll2023-06-26 18:09

England, som gick sedan och vann hela mästerskapet, ledde med 6–0 redan i halvtid. De vann matchen med 8–0, vilket är den största segern någonsin i ett EM.

Den norska storförlusten och uttåget redan i gruppspelet gjorde att den svenske förbundskaptenen Martin Sjögren sparkades efter mästerskapet.

Nu blickar Norge fram emot VM där de ställs mot värdnationen Nya Zeeland i öppningsmatchen den 20 juli.

Ada Hegerberg, som gjorde comeback i landslaget 2022 efter en fem år lång bojkott, mötte pressen under måndagen. Superstjärnan fick frågor om 0–8-förlusten och sommarens fotbollsfest.

– Vi kommer att ses mycket i framtiden, sade superstjärnan glatt och pekade mot journalisterna.

– Jag hoppas att vi får en bra period med laget, och att det förstås ska gå bättre än förra sommaren. Jag hoppas att vi kan göra bra resultat.

Hegerberg pratade sedan om den norska EM-förnedringen.

– Förlusten sitter kvar. Det är viktigt att gå vidare, det ligger bakom oss. Men den sitter kvar.

Ada Hegerberg har ett år kvar på kontraktet med franska Lyon. I april rapporterade spanska tidningen Marca att 27-åringen var aktuell för flytt till nyblivna Champions League-mästaren FC Barcelona.

– Jag har inga kommentarer, som man säger. Jag har ett år kvar så jag är lugn. Jag har lyckats hålla fokus på det jag ska göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!