Drömmålet – en väckarklocka för VIF: "Ser bra ut"

Vimmerby har skaffat sig ett guldläge. Nu ännu mer efter vinsten mot Tranås FF. Haris Drecos fantastiska frisparksmål var en given snackis efteråt: "Jag har tränat mycket på de där frisparkarna", sa han glädjestrålande efteråt.

Haris Dreco gjorde ett drömmål på frispark för VIF. Det målet betydde 1–1 och blev en välbehövlig väckarklocka för hemmalaget, som nu har kopplat ett järngrepp om seriesegern.

Haris Dreco gjorde ett drömmål på frispark för VIF. Det målet betydde 1–1 och blev en välbehövlig väckarklocka för hemmalaget, som nu har kopplat ett järngrepp om seriesegern.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-09-10 17:44

Målet kom i den 22:a minuten, betydde 1–1, och var upphov till starka glädjescener på Arena Ceos. I fokus: Vimmerbys mittfältare Haris Dreco. Det utbröt rena kramkalaset efter hans drömträff från 25–30 meter. Det var inte första gången han levererade vackra mål i viktiga matcher den här säsongen...

– Mitt mål mot Gullringen i våras var också fint, men det här var nog snäppet bättre, sa han skrattande i omklädningsrummet en stund efter matchens slut. 

Frisparksmålet var ingen tillfällighet, enligt honom själv och tränaren Patrik Gunnarsson. 

– Det var Haris-läge. Jag har sett hur han skjutit in sig på träningarna. Och vilket mål han gör..., sa VIF-tränaren. 

Jo, det kan ha varit något av årets mål på Arena Ceos. Bollen seglade in i trakterna av ena krysset. 

– Alla trodde att skottet gick över. Det var nog bara jag som såg att den skulle gå in, säger Haris Dreco om fullträffen. 

undefined
Tranås FF fick en bra start och tog ledningen i toppmötet.

Kvitteringen var också en väckarklocka för VIF. Ett VIF som fram till dess varit en skugga av sitt normala jag av vad de kan prestera. Tranås var klart bättre och skapade också fler chanser. 

– Vi dominerar nästan totalt fram till att de gör sitt mål. Vi borde haft mer än 1–0, tyckte TFF-tränaren Patrik Blom. 

Kanske var det vissa nervknutar som släppte för Vimmerby efter Drecos mål. Passningsspelet blev i alla fall bättre, uppspelen något säkrare och självförtroendet fick sig en boost, vilket märktes i agerandet på planen. 

– Vi gör ingen bra första del i matchen, men sen tycker jag det är jämnt. Det var mycket kamp därute, säger Patrik Gunnarsson. 

Tranås tidiga ledningsmål var för övrigt ett oturligt självmål av VIF. 

Vimmerby öppnade andra halvleken bäst och hade ett spelövertag och mest boll, dock utan att skapa några heta möjligheter. Vilket inte heller Tranås lyckades med. 

– Det var väldigt mycket ställningskrig, tyckte tränare Gunnarsson. 

Med dryga 20 minuter kvar att spela tvingades hemmalaget till ett målvaktsbyte. Belmin Hrustic slog i huvudet och Gustaf Johansson fick ersätta. Han gjorde det med den äran. VIF-målvakten stod för flera kvalificerade räddningar när Tranås tog över och skapade tryck i slutet av matchen. 

– Den där räddningen när jag slängde mig och styrde ut bollen till hörna var riktigt go, sa Johansson. 

Toppmötet skulle som sagt ändå få en vinnare. Detta sedan skyttekungen Joakim Storm avgjort i slutminuterna. 

Det var en tagen och något rörd VIF-tränare vi snackade med efter matchens slut: 

– Det är lite svårt att ta in just nu. Vi har flyt och medgång. Det var en jämn match som kunde ha slutat lite hur som helst. Det var mycket kamp, men det känns väldigt, väldigt skönt att vi vann. Det är en stor lättnad, säger Patrik Gunnarsson och berättar att han redan nu har tankarna på nästa veckas seriefinal borta mot Gullringens GoIF. 

– Efter den här segern känner jag inte att vi har någon jättepress på oss. Vi siktar på att göra en bra träningsvecka. 

Kvalplatsen är som sagt redan säkrad. Nu jagar VIF serieguldet. 

I Tranås var besvikelsen såklart påtaglig. Drömmen om direktuppflyttning till trean gick i kras. 

– Jag tycker att vi är bättre än Vimmerby och att det inte var rättvist någonstans. Men vi ger inte upp, utan vi har fortfarande chans att gå om Gullringen och knipa kvalplatsen, sa tränare Blom.

Våra betyg

3 stjärnor: Haris Dreco. Får inte trean bara för sitt oerhört vackra mål, utan för spelet i övrigt. Bolltrygg, rörlig och hade oftast en kreativ tanke med sina passningar.

2 stjärnor: Ilhan Jejna. Vann det mesta i närkampsspelet och läste spelet utmärkt. Avvärjde på så sätt Tranås farligheter genom att ligga ett steg före i tanken. 

1 stjärna: Anton Brorsson. Mittfältaren hade på många sätt en ganska svår match, då uppspelen ofta gick direkt till anfallarna. Brorsson löste det ändå mycket bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!