Här tränar de för fullt på lovet

För alla fotbollssugna barn och ungdomar nu på sportlovet anordnar Vimmerby IF två träningar i bollhallen vid Ceosvallen. Alla välkomnas att hålla igång under denna kostnadsfria aktivitet.

Passningsövningar var det gott om under träningspassen.

Passningsövningar var det gott om under träningspassen.

Foto: Karl Edgren

fotboll2019-02-18 16:00

I flera år har Vimmerby IF anordnat träningstillfällen för ungdomar på skolloven, under veckans sportlov är det ingen skillnad. Under måndagen och tisdagen ska föreningen hålla totalt fyra pass för barn och ungdomar mellan åldrarna 9-18 år. Under måndagens pass var det en bra uppslutning och ett 30-tal var med och deltog.

– Målet med dessa träningspass är att barn- och ungdomarna ska hålla igång även på loven. Många av deras föräldrar är säkert på sina jobb och då blir detta en bra aktivitet för dem, säger Vimmerby IF:s David Lindgren som var med och höll i träningen.

David hade även med sig Vimmerbys herrlags nye huvudtränare Dragan Zivic och spelaren Mohammad Jafr som var med och höll i passen.

– Jättekul att de är med. De äldre ungdomarna tycker nog framför allt det är jättekul att få träna ihop med dem, menar David Lindgren.

Passet på totalt 90 minuter började med sedvanlig uppvärmning för att bli bekväma med bollen. Därefter spelades det småmatcher, en fotbollsversion av kinesiska muren, fotbollsfia och övades på skott. I morgon tisdag kommer samma pass att hållas igen.

Vimmerby IF:s Mohammad Jafr var också med och höll i passen, liksom herrlagets huvudtränare Dragan Zivic.
Vimmerby IF:s Mohammad Jafr var också med och höll i passen, liksom herrlagets huvudtränare Dragan Zivic.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!