Falkevall inför premiären: "Spännande att se..."

När Vimmerby IF tar emot Rimforsa på Arena Ceos på lördagen hoppas nye tränaren Fredrik Falkevall få ett första svar på var laget står. "Det ska bli spännande att se", säger han.

Fredrik Falkevall ser fram emot den första träningsmatchen med VIF.

Fredrik Falkevall ser fram emot den första träningsmatchen med VIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-02-09 12:00

Vädret har ställt till det en hel del för de lokala fotbollslagen i veckan. Fredrik Falkevall känner sig ändå förhållandevis trygg med att laget kommer väl förberett till matchen mot Rimforsa på lördagen.

– Vi fick hoppa över träningen i tisdags när det snöade som mest och kunde inte köra som planerat i onsdags heller. I torsdags gick det bättre och jag hoppas att vi ska kunna spela på lördag. Man vill ju komma igång så snart som möjligt.

Hur ligger ni till med träningen?

– I början har det varit en hel del fokus på det fysiska och där känns det bra. En del spelare har visserligen varit sjuka eller hindrats av skador, men det är jag inte så orolig för. Spelmässigt har vi tränat på detaljer både defensivt och offensivt, men det är ju först nu på match som vi får se hur vi står. Jag skulle bli förvånad om spelet sitter fullt ut redan nu, men det ska bli spännande att se hur långt vi har kommit.

Fem nyförvärv finns med i premiärtruppen som Falkevall tagit ut. Men han väljer att lyfta fram två andra spelare som har förmågan att bidra på flera olika positioner.

– Ahmed Tarabeih och Ville Abenius är uttagna som forwards, men de är väldigt allround och kan bidra på flera vis.

Truppen: Gustaf Johansson, Edvin Johansson, Noah Zeylon Thoresson, Knut Gunnarsson, Gustav Stejdahl, Arvid Eckerstig, Albin Gustafsson, Oskar Stejdahl, Haris Dreco, Simon Larsson, Anton Brorsson, Olle Carlsson, Ahmed Tarabeih, Rickard Thuresson, Selatin Shaljani och Ville Abenius.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!