Angenäma problem för tränaren inför premiären

Efter en försäsong fylld av sjukdomar och småskavanker har Mikael Rinaldo hela truppen tillgänglig när Vimmerby ställs mot Eneby borta i seriepremiären på lördag. "Det var tufft att plocka ut startelvan", säger han.

Vimmerby IF är redo för seriepremiär på lördagen.

Vimmerby IF är redo för seriepremiär på lördagen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-08 16:00

Tränaren själv var krasslig i början av veckan och missade två träningar. På den sista i torsdags var han tillbaka och var riktigt nöjd med vad han fick se.

– Det märktes på tjejerna att premiären närmar sig. Det var fullt fokus och engagemang på den sista träningen. Det var riktigt kul att se, säger Rinaldo som hade angenäma problem när han skulle plocka ut truppen till premiärmatchen mot Eneby.

– Tidigare under försäsongen har vi haft spelare borta ständigt och behövt pussla med spelare på ovana positioner. Nu är faktiskt hela truppen tillgänglig så det var riktigt tufft att ta ut laget. Några kommer alltid bli besvikna över att hamna utanför startelvan, men alla spelare i laget är viktiga även om man börjar på bänken.

Eneby kommer från Norrköping och kom nia i serien förra säsongen.

– Jag har ingen jättekoll på dem, men vi fokuserar på vårt eget spel. Det hade varit skönt att börja med en vinst, men det blir säkert tufft.

I veckan blev det även klart att Vimmerby får möta Tjust i slutspelet av Toyota Cup.

– Det blir en veckomatch i slutet av april. Kul att få ett sådant derby i cupen.

Truppen till premiären: Allis Nilsson, Mia Anspach, Greta Koponen, Elin Lindquist, Molly Levin, Tyra Andersson, Agnes Karlsson, Julia Rosin, Stina Kägo-Bragsjö, Frida Pöder, Nathalie Johansson, Svea Backstad, Jessie Eriksson, Saga Stejdahl, Kujtese Rexha och Minea Snickars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om