Här är traktens största buse på fotbollsplanen

81 gula kort och åtta utvisningar. Det är Christopher Einarssons facit de senaste tio säsongerna. "Det är ingen smickrande statistik", säger HFK-spelaren.

Christopher Einarsson i Hultsfred och Rasmus Bexell i Gullringen hade en het ordväxling i fjolårets derbymatch på Knektavallen. Den här säsongen spelar HFK i division 5.

Christopher Einarsson i Hultsfred och Rasmus Bexell i Gullringen hade en het ordväxling i fjolårets derbymatch på Knektavallen. Den här säsongen spelar HFK i division 5.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2020-04-24 20:30

I väntan på att idrottsvärlden ska återgå till det normala har vi gått igenom en massa matchrapporter från den lokala fotbollen. Vi har räknat poängsnitt, tagit ut drömelvor och satt ihop olika skytteligor.

När det kommer till varningar och utvisningar är det framför allt en spelare som sticker ut från mängden: Christopher Einarsson i Hultsfreds FK. På 179 matcher har det blivit 81 gula och åtta röda kort.

– Jo, jag är ganska het på planen. En tävlingsmänniska. Men 81 gula kort är för mycket... några är säkert domarnas fel, säger Christopher Einarsson och skrattar.

Är du överraskad över att det är så många kort?

– Nja, jag förstod att det skulle vara där någonstans. Jag har ändå spelat regelbundet i många år och brukar hamna i heta situationer. 

Som jämförelse har Rasmus Bexell och Ted Åström Åberg i Gullringen – två av traktens mest hetlevrade spelare – tagit 64 respektive 43 varningar under samma period. De är inte i närheten av Christopher Einarssons "rekord".

HFK-mittfältaren uppskattar att 75 procent av hans varningar och utvisningar har kommit efter hårt spel. Resten är för snack/protester.

– Jag spelar tufft, det vet jag. Då är jag som bäst. Men jag har aldrig för avsikt att skada någon. Däremot är det roligt att tjafsa lite med motståndarna under matcherna. Då höjs pulsen.

Har du försökt att ändra spelstil under karriären?

– Nej, det är ingen idé. Jag måste få vara mig själv, annars fungerar det inte. Jag minns en match för en massa år sedan när jag skulle ta en taktisk varning, eftersom jag var bortrest helgen efter. Då gjorde jag en väldigt dålig match. Istället för att fokusera på spelet sprang jag runt och försökte fälla motståndarna. Men nä, det gick inte. Det blev inte äkta.

Har du någon speciell antagonist i lokalfotbollen?

– Jag tror inte det. Det är nog mest motståndarspelarna som är irriterade på mig. Så fort matchen är slut glömmer jag det som har hänt och går vidare. Det är samma sak med domarna. Det tar bara någon timme, sedan har jag glömt vem som dömde matchen. 

– Däremot kan jag nämna Christoffer Lätt i Tuna. Han spelade inte fult, men han var stenhård i kroppen. Det var en tuff motståndare. Förresten missade jag båda matcherna mot Tuna förra året. Det var tråkigt. Det brukar bli roliga och intensiva matcher mot dem.

För att balansera bilden av Hebe-produkten Christopher Einarsson ska det poängteras att han inte bara drar på sig en massa varningar. Han är också en duktig mittfältare som har varit en av Hultsfreds viktigaste spelare i många år. Han gjorde 39 mål på 2010-talet.

Kommer du spela något med HFK i år?

– Det är tanken. Jag känner mig fortfarande pigg och motiverad. Däremot har jag inte tränat så mycket än. Vi fick tillökning i familjen för en månad sedan, vilket har påverkat träningsmöjligheterna. Ambitionen är att jag ska komma igång snart.

– För min del är det nästan positivt att säsongen är uppskjuten. Då har jag chans att komma ifatt med träningen, säger Christopher Einarsson.

Dessutom har den hete mittfältaren goda chanser att sänka sitt varningssnitt – eftersom det bara blir elva seriematcher i år.

Christopher Einarsson

Ålder: 34 år. Fyller 35 i höst.

Bor: Villa i Hultsfred tillsammans med sambo och två barn.

Klubbar: IF Hebe och Hultsfreds FK.

Siffror på 2010-talet: 179 matcher, 39 mål, 81 varningar och åtta utvisningar.

Första röda kortet: "Det var i någon inomhuscup med pojklaget. Trots att vi bara var tolv år gamla lyckades jag få rött kort på något sätt. Jag minns inte vad som hände, men det måste ha varit något dumt."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!