Här är svenska truppen till VM

På torsdagskvällen delar Peter Gerhardsson ut sina 23 blågula biljetter till VM i Frankrike. Spännande? Njae. Nästan allt är redan klart.

Lina Hurtig och Kosovare Asllani är gjutna i VM-truppen.

Lina Hurtig och Kosovare Asllani är gjutna i VM-truppen.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll2019-05-16 07:00

Det har under våren och allsvenska upptakten surrats om ett antal tänkbara jokrar, men det allra mesta talar för att det blir skrällfritt när förbundskaptenen är klar med sin dragning. LFC-tränaren Olof Unogård är en av dem som tror på 23 väntade namn.

– Jag tror att Peter gör som Janne Andersson på herrsidan. Han litar på de spelare som tagit Sverige till VM, säger Unogård.

Vi har kollat läget lagdel för lagdel och. . . ja, så här ser det ut.

Målvakter:

Hedvig Lindahl må inte ha spelat så många matcher i Chelsea, men är lika ohotad etta som amen i kyrkan. Zecira Musovic gör en del märkliga misstag, men Rosengårdskeepern rankas som tvåa. Jennifer Falk eller förra LFC-målisen Cajsa Andersson (nu i Piteå) tar tredjeplatsen.

Försvarare:

Är det någonstans där det är trångt och konkurrensen stentuff så är det bland mittbackarna. Nilla Fischer (tillbaka till LFC efter VM), Magdalena Eriksson och Linda Sembrant är startspelare, oavsett om det blir tre eller fyra försvarare. Amanda Ilestedt har använts en del som högerback för att täcka upp bakom givna Hanna Glas.

På andra kanten är Jonna Andersson förstavalet. Lägg till Nathalie Björn som även kan användas som defensiv kraft på mitten och du har sju namn klara. Ska det till ytterligare en möjlig vänsterback ligger Kristianstads Mia Carlsson bra till. LFC:s Anna Oscarsson? Möjligen om en utpräglad högerback till ska in, men känns tveksamt.

Mittfältare och forwards:

LFC-trion Kosovare Asllani, Lina Hurtig och Stina Blackstenius är tillsammans med Caroline Seger, Elin Rubensson, Fridolina Rolfö och Sofia Jakobsson helt givna. Med största säkerhet även Mimmi Larsson, som gjort det bra i LFC och under våren även visat sig vara en pålitlig målskytt i blågul tröja.

Det skulle betyda att det är fyra platser kvar.

Göteborgs Julia Zigiotti Olme är en förbundskaptensfavorit och tar en av dem. Piteås Madelen Janogy sticker ut. Djurgårdens Olivia Schough är en bra truppspelare och har återetablerat sig i landslaget. Växjös Anna Anvegård har inte gjort någon lysande allsvensk vår, men varit med ett tag nu.

Hanna Folkesson, numera i Djurgården, finns också med i bilden och lär vara högaktuell. Kan komma med, men då troligen om Gerhardsson nöjer sig med sju försvarare och inte tar med Mia Carlsson.

Övriga aktuella namn:

Tja, ytterst tveksamt om Göteborgs anfallsduo Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist slår ut någon av de ovannämnda. Det gäller även Julia Roddar, Michelle de Jongh, Julia Karlenäs, Hanna Bennison (16 år!), Julia Spetsmark, Sandra Adolfsson, Emma Berglund, och sällsynt skadedrabbade Jessica Samuelsson.

Eller…?

På torsdagskvällen vet vi.

Fakta

Troliga svenska VM-truppen

Målvakter: Hedvig Lindahl, Zecira Musovic, Cajsa Andersson.

Backar: Magdelena Eriksson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson, Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Nathalie Björn, Mia Carlsson.

Mittfältare/forwards: Kosovare Asllani, Caroline Seger, Fridolina Rolfö, Elin Rubensson, Lina Hurtig, Olivia Schough, Sofia jakobsson, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson, Julia Zigiotti Olme, Anna Anvegård, Madelen Janogy.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!