Heta målskyttar och stabilt försvar i Veckans elva

En stabil defensiv och heta målskyttar framåt. Det är grunden till veckans lokala fotbollselva. Tremålsskyttarna Albin Gustafsson och Adam Härnström har givna platser i laget, liksom Gustaf Johansson och Ilhan Jejna som är grunden i Vimmerbys starka försvar.

Albin Gustafsson visade vägen för Gullringen i derbyt mot Djursdala med tre mål.

Albin Gustafsson visade vägen för Gullringen i derbyt mot Djursdala med tre mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-30 12:00

Målvakt:

Gustaf Johansson, Vimmerby: Det har gått 363 minuter sedan han fick vittja nätet senast i bortamatchen mot Höreda. Sedan dess har Johansson hållit nollan fyra matcher i följd. Senast vid 4–0-vinsten mot Tenhult hade han kanske inte överdrivet mycket att göra, men den fina sviten ska ändå premieras.

undefined
Gustaf Johansson har hållit nollan i fyra matcher i följd för Vimmerby IF.

Försvarare:

Linus Åsberg, Hjorted/Totebo: Agerade försvarsgeneral när laget knep en poäng i derbyt borta mot Ankarsrum genom att spela 0–0. En stor anledning till att Hjorted/Totebo är med i toppen och tampas den här säsongen.

Ilhan Jejna, Vimmerby: Stod för en gedigen insats i försvaret mot Tenhult och är ett hot offensivt också på fasta situationer. Blir en viktig kugge i VIF:s maskineri i kampen om seriesegern framöver.

Emil Tapper, Hultsfred: Visade vägen med det tidiga 1–0-målet och stod upp när IFK Tuna hotade i andra halvlek. Tränarens omdöme efter matchen var att Emil gör sällan en dålig match och även när han inte är på topp så håller han en väldigt hög nivå.

Mattias Carlsson, Hägerstad: Fick kliva in som mittback i derbyt hemma mot Kisa B. Stod för en prickfri insats och fick en stor eloge av tränaren efter matchen.

Mittfältare:

Albin Gustafsson, Gullringen: En tvättäkta Gullringspojk som går in och sänker Djursdala i derbyt med tre mål. Skottet han avlossade till 3–0 kan man nog höra ekot av på Dalavallen fortfarande om man lyssnar riktigt noga.

Simon Pettersson, IFK Tuna: Laget fick se sig besegrat av Hultsfred med 3–1 i derbyt. Simon Petterssons kämpainsats var det dock inget fel på. 

Sebastian Svartz, Gullringen: Hade fullt upp på Dalavallen i rollen som spelfördelare och den som tog hand om fasta situationer. Hittade fram med många inlägg som ställde till problem för DSK-försvaret.

Emil Sjökvist, HM IS: Det blev en kostsam förlust med 4–2 mot IFK Västervik i helgen för HM IS. Emil stod för en stabil insats och låg bakom mycket i lagets offensiv.

undefined
Adam Härnström stod för tre mål för Kisa BK.

Anfallare:

Adam Härnström, Kisa: Den unge Kisakillen återkom i startelvan efter skada och var på ett strålande målhumör. Tre fullträffar mot Myresjö/Vetlanda blev det och viktiga poäng in för laget.

David Cederholm, Rimforsa: Klev fram som matchvinnare mot Mantorp och visar gång på gång att han har förmågan att vara som bäst när det gäller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!