Elvan byggs på starka VIF-trion

Efter Vimmerbys 8–0-seger i derbyt mot Djursdala präglas Veckans Elva av VIF-spelare. En spelare i varje lagdel får plats. I övrigt premieras bland annat en stark comeback i Hultsfreds FK.

Anton Brorsson, Hilding Djerf och Tobias Nilsson tar plats på mittfältet i Veckans Elva.

Anton Brorsson, Hilding Djerf och Tobias Nilsson tar plats på mittfältet i Veckans Elva.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-16 18:00

Målvakt:

Albin Gustafsson, Kisa BK: Har etablerat sig snabbt som förstavalet i Kisas mål. I hemmamötet med serieledande Boren senast gjorde han flera kvalificerade räddningar och ska ha beröm trots att det blev förlust med 3–0. Kan bli en nyckelspelare i Kisas jakt på nytt kontrakt i höst.

undefined
Albin Gustafsson vaktar målet.

Försvarare:

Anton Ljungberg, Vimmerby IF: Insatsen som högerback var i det närmaste klockren av Ljungberg mot Djursdala. Han var energisk på sin kant och slog bland annat ett perfekt inlägg till ledningsmålet.

Oskar Eriksson, IFK Tuna: När Tuna plockade tre viktiga poäng via 3–0 hemma mot Stjärnan var Oskar Eriksson framträdande. Han bidrog till att lagen höll nollan och svarade dessutom för ett av målen. Extra starkt med tanke på att laget fick avsluta matchen med en man mindre på planen.

Joakim Hammar, Södra Vi IF: Lite av sitt livs match. Så beskrevs Hammars insats för Södra Vi mot Hultsfred. Han krönte den med ett frisparksmål i slutminuterna dessutom.

undefined
Joakim Hammar gjorde en stark match för SVIF.

Mittfältare:

Jonatan Green, HM IS: Han slog till två gånger om i första halvlek borta mot Stjärnan och ordnade en 2–0-ledning för HM IS. Sedan lyckades inte laget knyta ihop säcken utan föll tungt med 3–2 mot Stjärnan.

Hilding Djerf, Rimforsa IF: "Han sprang kopiöst och vann mycket närkamper". Det var RIF-tränaren Mats Anderssons beskrivning av Djerfs insats på innermittfältet mot Hjulsbro. RIF föll med 6–3, men veteranen var bäst i laget.

Tobias Nilsson, Hultsfreds FK: Stod för en stark comeback när han gick in och styrde och ställde på mittfältet för Hultsfred mot Södra Vi. Kommer bli ett vasst vapen för HFK i jakten på seriesegern i höst.

Anton Brorsson, Vimmerby IF: Två mål och en läcker framspelning. Anton Brorsson gjorde kort och gott en kanonmatch för Vimmerby mot Djursdala. 

undefined
Ahmed Tarabeih Vimmerby IF.

Anfallare:

Marcus Oscarsson Johansson, Gullringen: När Gullringen besegrade Höreda med 4–1 stod han för tre av målen. Starkt gjort med tanke på att han gjorde sin första match från start på länge.

Pontus Pettersson, Hjorted/Totebo: Med tre mål i 6–1-vinsten mot Lojal visade anfallen gryende form.

Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF: Hans ihärdiga löpande och fina bollbehandling skapade stora problem för Djursdalas försvar. Ett mål och två assist var ett facit med mersmak för den svårfångade liraren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!