Här är spelarna som tar plats i veckans bästa elva

Vi lägger en händelserik fotbollsvecka bakom oss. Här är spelarna som gjort bäst ifrån sig och som tar plats i veckans elva.

Rickard Thuresson gjorde en fin insats för Vimmerby IF.

Rickard Thuresson gjorde en fin insats för Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-26 19:00

MÅLVAKT:

Erik Arvidsson Hoffmann, Hultsfreds FK: Har gått in och tagit över slipsen efter Nader Alsafadi – och gjort det strålande. Höll nollan mot Djursdala när laget bärgade tre pinnar.

BACKAR:

Hilding Djerf, Rimforsa IF: Fick kliva ner som mittback och satte knappt en fot fel. Bollsäker och passningskicklig. RIF har tidigare haft det oerhört svårt bakåt och släppt in massa mål – nu blev det istället hållen nolla och tre poäng. Djerf-effekten? Kanske.

Knut Gunnarsson, Vimmerby IF: Den långe mittbacken har tagit klivet in i division 4 och stundtals imponerat. Lång, stark och orädd. Har också en spetskvalitet i huvudspelet, där det redan blivit ett par mål på hörna den här säsongen. Det blev det också i helgen mot Bankeryd.

Vinicius Rodrigues, Kisa BK: Kanske den bästa värvningen av ett lokalt lag den här säsongen. Brassen, som i grunden är vänsterback, fick spela en form av högerytter i seriefinalen mot Motala och "showade" i 3–0-segern. Visserligen inga mål, men spelade fram till ett mål.

MITTFÄLTARE:

Ilhan Pepeljak, SK Lojal: Snacka om bollsäker... Innermittfältaren dikterade tempot för Lojal borta mot Gunnebo. Visst, det blev en tung 4–1-förlust, men hans insats stack ut.

Ibrahim Doumbia, IFK Tuna: Med i "veckans elva" för andra gången i rad. Med sin styrka och fina bollkänsla måste det vara en mardröm att möta Doumbia på mittfältet. Skrev återigen in sig i målprotokollet, när Tuna föll med 3–2.

Martin Brorsson, Södra Vi IF: SVIF förlorade för första gången den här säsongen. Martin Brorsson var en av de som ändå hjälpte till att hålla laget kvar i matchen mot Ariel. Bra insats.

Gustav Stejdahl, HM IS: En svajig säsongsinledning för HM IS. Gustav Stejdahl har däremot visat klass. Var en av lagets bästa i uddamålsförlusten mot IFK Västervik.

ANFALLARE:

Rickard Thuresson, Vimmerby IF: Kaptenen visar gång på gång hur viktig han är för VIF. I 4–2-segern mot Bankeryd var han ett ständigt orosmoment för motståndarna. Fick kröna insatsen med ett mål.

Daniel Skog, Målilla GoIF: Målillasonen fortsätter att leverera för sin moderklubb. År efter år är han där och petar in viktiga mål för sitt rödvita gäng. Samma sak upprepade sig mot Skede senast, när det blev 1–1.

Daniel Malmström Arnesson, Kisa BK: Ännu en KBK-värvning som slagit väl ut. Arnesson har kommit in perfekt i laget efter sommaren. Öser in mål och blev målskytt senast mot Motala.

Daniel Skogs Målilla föll, men anfallaren gjorde det bra.
Daniel Skogs Målilla föll, men anfallaren gjorde det bra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!