Här är spelarna som har varit bäst

Här är Veckans elva för andra gången den här våren. Tio klubbar är representerade där Södra Vi IF har två spelare med på vår lista.

Oskar Bergman gjorde en stark match i mittförsvaret för Vimmerby IF.

Oskar Bergman gjorde en stark match i mittförsvaret för Vimmerby IF.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-05-08 06:55

Målvakt

John Nilsson, Södra Vi IF:Hade en kanonsäsong 2018. Mot Lojal gjorde John comeback i seriesammanhang den här säsongen. Hur det gick? Jo, tack. Han höll nollan när SVIF vann med 8–0!

Backar

Oskar Bergman, Vimmerby IF:Vimmerbys unga mittbackspar var "sensationellt" bra mot fysiskt starka Högsby. Visst finns det en del att utveckla i Oskar Bergmans och Jakob Johansson offensiv, men defensivt var de mer eller mindre klockrena tillsammans.

Petter Gustavsson, Hägerstads IF: I sin första seriematch för Hägerstad stod Rimforsaförvärvet Petter Gustavsson för en utmärkt match i mittförsvaret. Han var lagets bäste spelare i segermatchen mot FK Elit.

Hampus Nilsson, Horn/Hycklinge IF: Horn fick bita i gräset mot BOIF och föll med uddamålet. Hampus Nilsson var stark och bra i hemmalaget. Har ett otroligt tryck i sina långa, svepande passningar från backlinjen.

Mittfältare

Adrian Ottosson, Hjorted/Totebo IF:Spelskicklige Adrian Ottosson avgjorde det heta derbyt mot Ankarsrum med två mål inom loppet av bara några minuter i den andra halvleken. Hans 3–1 och 4–1 sänkte AIS. Ottosson är på gång. Hjorted/Totebo är på gång.

Albin Bergström, Kisa BK: Har fått en bra start på sin seniorkarriär. ÅFF-ikonen Kristian Bergströms son verkar ha fina fotbollsgener och är spelbegåvad. I Kisas segermatch mot Lotorp stod 15-åringen för två framspelningar.

Abdullah Al Hariri, VSGF/JAIK: En ung kille som visade fina takter mot Österskorsberga. 15-åringen blev dessutom målskytt. "Det är en riktig talang och han är så jäkla intelligent och får det att se så enkelt ut", sa tränaren Joakim Svensson.

Rory Barraza, BK Boston: BKB var tillbaka på vinnarspåret efter förlusten mot BOIF. 3–0 mot Överum var helt i sin ordning. Tekniske och spelskicklige Rory Barraza har inlett säsongen starkt.

Anfallare

Rasmus Bexell, Gullringens GoIF: Så var han tillbaka med besked, Gullringens store målskytt. "Ralle" hade en högst avgörande roll när gulsvart besegrade Myresjö i prestigemötet på Gullemon. Han satte både 3–2 och vinnarmålet till 4–3.

Rasmus Samuelsson, HM IS:Storseger för HM IS mot Fågelfors (7–0). Målfarlige Rasmus visade klass och var delaktig i flera av målen och satte också ett själv. Med sin smartness och snabbhet är han hela tiden hot för motståndarförsvaren.

Martin Brorsson, Södra Vi IF: På väg mot sin bästa säsong i karriären? Jo, så kan det bli. Martin är en riktig lagspelare och duktig både defensivt och offensivt. Mot Lojal svarade han för tre baljor. En spelare de flesta tränare vill ha i sitt lag.

Veckans elva

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!