Här är Oskar Stejdahls nya klubb: "Äntligen"

Oskar Stejdahl från Mariannelund bestämde sig ganska tidigt för att lämna Åtvidabergs FF när klubben åkte ur division ett. Nu står det klart att han ska spela i Oskarshamns AIK. "Jag har en bra bild av föreningen", säger han.

Oskar Stejdahl lämnar nu Åtvidabergs FF.

Oskar Stejdahl lämnar nu Åtvidabergs FF.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2020-01-30 15:44

Stejdahl, som tidigare har spelat i Vimmerby IF, har spelat två säsonger i Åtvidaberg. Efter ett tungt år åkte klubben ur den gångna säsongen. Men Oskar blir kvar i division ett. Han har skrivit på för ett år med OAIK:

– Jag skrev på nyss faktiskt. Vi kände att det blev bäst med ett år, säger Oskarshamns senaste nyförvärv när vi når honom på torsdagseftermiddagen. 

Stejdahl gjorde sina första seniormatcher i Vimmerby 2013. Sedan gjorde han 78 matcher och 18 mål för klubben innan det blev spel i Åtvidabergs FF.  Där har Oskar gjort två säsonger och spelat 55 matcher totalt. Nu lämnar 22-åringen Åtvidaberg:

– Det har varit klart ett tag att jag ska lämna nu. Det känns mest skönt att ha klart med en ny klubb. Äntligen är det klart. Jag är sugen på att få komma igång. 

Varför föll valet på Oskarshamn?

– Jag har pratat med en del klubbar, men Oskarshamn har jag haft kontakt med ex antal gånger under tidigare säsonger också. Jag har en bra bild av föreningen och det känns som de vill satsa på unga spelare som vill utvecklas och vill framåt. 

Har någon annan klubb varit aktuell?

– Det har funnits några stycken, men jag vill inte säga vilka. Det är både klubbar i Superettan och division ett som har hört av sig. 


Men valet föll alltså på Oskarshamns AIK. Mariannelundskillen har tränat med klubben ett par gånger och tycker att det verkar bra.

– Jag har ju träffat laget och ledarna några gånger. Det har känts bra på de träningar jag varit och det blir väl bara bättre. Ledarna verkar bra och de lever för fotbollen, precis som jag.

Innermittfältaren ska bo i Kalmar och tillsammans med flera andra lagkamrater pendla till träningarna. 

Vad har laget som målsättning?

– De kvalade nedåt, men klarade sig kvar förra säsongen. Året dessförinnan kvalade de mot superettan, så det kan gå fort. Vi har inte hunnit prata så mycket om sånt. Men de vill komma så högt upp som möjligt, vara med där uppe och slåss, avslutar Oskar Stejdahl. 

Fakta:

Oskarshamns nyförvärv inför 2020: Dudu Omagbemi (East Bengal), Ludvig Holmertz och Oskar Stejdahl (Åtvidabergs FF), Olle Lindqvist, Viktor Krüger och Malte Persson på lån (Kalmar FF), Pierre Abou Abboud (Räppe GOIF), Daniel Hultqvist (Karlslunds IF). 

För några år sedan spelade Mariannelundskillen i Vimmerby IF.
För några år sedan spelade Mariannelundskillen i Vimmerby IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!