Nykomlingens glädjebesked – Strömbom lirar

Nej. Skorna skulle läggas på hyllan eller kanske slängas in i en garderob. Det fick vara nog. Fotbollen tog för mycket tid. Här är vändningen: "Vi har fått ett positivt besked från Strömbom", säger Hultsfreds tränare Sebasthian Svensson.

GLÄDJEBESKEDET. Sebastian Strömbom har gett klartecken för spel i HFK 2023.

GLÄDJEBESKEDET. Sebastian Strömbom har gett klartecken för spel i HFK 2023.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-03-29 10:48

Beskedet fick "Basse" nyligen och det glädjer honom enormt. 

Ni förstår det när han levererar följande ord:

– Han är viktigare än alla oss ledare och tränare. "Sebbe" betyder så otroligt mycket. Inte bara på planen, utan kanske framför allt utanför. Han är en glädjespridare som alltid ger sitt yttersta för laget. Och även om vi förlorar och hur det än går, så har han alltid ett leende på läpparna. 

Den hårt jobbande och energiske inre mittfältaren har haft en viktig roll i HFK i många år. När nu laget tog steget upp i division fyra, var det smärtsamt för många när 27-åringen mer eller mindre bestämde sig för att lägga av. Det var ett hårt slag för nykomlingen. Visst, dörren var väl inte helt stängd, men näst intill. 

Men så kom en öppning. Plötsligt fanns han med i startelvan mot Djursdala för lite mer än en vecka sedan. Någon ringrost verkade inte finnas och efteråt gläntade han rejält på den där dörren när vi pratade med honom. 

– Jag fick en påminnelse i matchen mot Djursdala om hur kul det är att spela. Dessutom har jag känt en viss överenergi i kroppen under tiden utan fotbollen som jag har svårt att bli av med. 

Med ett par dagars ytterligare funderande bestämde han sig fullt ut. Det blir en fortsättning i HFK 2023. Med bara några veckor kvar till seriestarten är det såklart en ordentlig energiboost för HFK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!