Damelvan: Här är spelarna som har utmärkt sig mest

Det är dags att ta ut årets andra Damelva. Vimmerby IF toppar sin serie och har flest spelare representerade, men även Frödinge, Rimforsa och Rosenfors har flera lirare som har utmärkt sig den senaste tiden.

Spelare från Frödinge, Rimforsa, Rosenfors och Vimmerby tar plats i Damelvan.

Spelare från Frödinge, Rimforsa, Rosenfors och Vimmerby tar plats i Damelvan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-15 06:30

MÅLVAKT

Philippa Johansson, Rosenfors IK: Stod för en stabil insats när RIK spelade 2–2 borta mot Västervik B nyligen. Höll dessutom nollan i segern mot Tjust B. 

BACKAR

Molly Levin, Vimmerby IF: Har växt ut till en riktig klippa i försvaret för Vimmerbylaget. Släpper ogärna någon förbi sig och går in tufft i varje situation.

Amanda Thörngren, Rimforsa IF: En av mittbackarna i Rimforsa som har bidragit till att laget fått en stabilare defensiv i år och i slutänden kunnat ta fler poäng.

Elin Lindquist, Vimmerby IF: Gör sin andra säsong i VIF och har etablerat sig på den högre nivån. Spelade mest mittback ifjol, men har tagit klivet ut som ytterback i år och gjort det bra där.

MITTFÄLTARE

Elin Linder, Frödinge/Brantestad SK: Är en allsidig spelare som gör nytta över hela planen. Har dessutom bidragit med tre mål på fyra matcher i år.

Malin Rydén, Vimmerby IF: Nyförvärvet från Hultsfred har snabbt anpassat sig till spelet i division 2. Hon har en hög arbetskapacitet och gör mycket nytta över hela planen.

Louise Andersson, Frödinge/Brantestad SK: Är uppe på sju mål på fem matcher och visar ständigt sin betydelse för laget. Är inte en renodlad forward utan hon får gå ner på mitten här och agera playmaker.

Stina Kägu Bragsjö, Vimmerby IF: Är uppe på fem fullträffar totalt under säsongen. Tog klivet upp som forward när Nathalie Johansson var skadad och gjorde det med bravur. Här tar hon plats som en offensiv kraft på mittfältet.

ANFALLARE

Hanna Hellström, Rimforsa IF: Med nio mål på sju matcher är Hellström tvåa i seriens skytteliga. RIF har dessutom stått för en rejäl uppryckning på sistone och klättrat stadigt i tabellen.

Tessa Svensson, Vimmerby B: Det unga stjärnskottet har fått känna på hetluften i A-laget en del, men det är i B-laget som hon gjort avtryck. Sju fullträffar har hon bidragit med och känslan är att det kommer mer framöver.

Nathalie Johansson, Vimmerby IF: Trots viss skadefrånvaro övertygar Johansson med sitt målskytte. Senast blev det tre fullträffar mot Tranås och totalt har hon gjort tolv mål på sju matcher och leder seriens skytteliga.

På bänken: Pernilla Marelius, Vimmerby IF, Alma Lönning, Rimforsa IF, Wilda Front, Rosenfors, Emma Wessman, Frödinge/Brantestad, Lisen Hägg, Rosenfors IF, Emma Sjökvist, HM IS, Elsa Nilsson, Hultsfreds FK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!