Frödinge siktar mot toppen: "Bredare trupp i år"

Målskillnaden fällde Frödinge/Brantestad SK förra säsongen. Vad ska kunna stoppa dem nu? Det mesta talar för att man går en fin säsong till mötes. "Serien ser jämnare ut i år", säger tränaren Daniel Wessman.

Daniel Wessman och hans Frödinge/Brantestad slutade tvåa förra säsongen. Många räknar med att de ska tillhöra toppen även i år.

Daniel Wessman och hans Frödinge/Brantestad slutade tvåa förra säsongen. Många räknar med att de ska tillhöra toppen även i år.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-24 06:00

AVSPARK 2023

Frödinge/Brantestad gjorde comeback med ett damlag till säsongen 2022. Då stod laget för en mycket fin insats i division 4 och slutade tvåa, bakom Timmernabben. Faktum är att lagen stod på samma poäng när serien avslutades. Timmernabben hade dock bättre målskillnad och tog steget upp till trean.

För Frödinge är det skarpt läge på måndag kväll, då man premiärspelar mot Krokstorps IF.

– Det känns ganska bra. Vi har en del nya spelare, samtidigt som vi tappat några. På det stora hela så har vi en bredare trupp i år och det blir viktigt att alla får spela. Vi har runt 23 spelare och inget B-lag i år, så därför måste vi involvera alla, säger tränaren Daniel Wessman.

Tappen av Amanda Sundberg, Sandra Edlund och Felicia Arvidsson är tunga. Däremot har man bland annat fått in Elin Linder, Merel Nijdam, Klara Gustafsson och Linnéa samt Elin Kratz från Gullringen.

– Nu har vi konkurrens på i princip varenda position, vilket vi inte hade förra året. Det blir bättre, men samtidigt svårare när det gäller att ta ut lag, menar tränare Wessman.

När det kommer till nyckelspelare, så är det givetvis svårt att blunda för Louise Andersson. Skyttedrottningen gjorde 19 mål på tolv matcher i fjol.

undefined
Louise Andersson är en nyckelspelare i FBSK.

Vilka andra spelare ska man hålla ett litet extra öga på i FBSK i år? Daniel Wessman svarar:

– Tilde Blomberg och Ebba Lind. De är bara 15 och 16 år men med lite mer träning så ska de kunna ta kliv i år. 

Just det unga, kombinerat med rutin, hoppas Wessman ska kunna bli en framgångsfaktor.

– Vi har ett åldersspann på mellan 15 och 43 år i laget. Sen har vi också lyckats få med många mammor i spel, vilket är roligt. Vi har väl nio stycken nu. Det blir annars lätt så att tjejerna lägger av när de får barn, medan papporna kan fortsätta. Det är konstigt, för båda två borde väl kunna hjälpas åt och kunna fortsätta spela fotboll.

Division 4 på damsidan spelas som bekant med ett annat upplägg i år.

Vad är er målsättning?

– Vi vill först och främst vara på övre halvan. Min tanke är ändå att vi ska hålla oss bland topp tre. Sen är det några B-lag i vår serie och man vet aldrig vad de kommer med. Västervik B och Tjust B är väl de som jag tror kommer vara våra huvudkonkurrenter. Även Rosenfors kan bli en positiv överraskning, säger Daniel Wessman.

För deras del gäller det att få en bra start, i kväll.

Truppen: Clara Sohlberg Perez, Elin Kratz, Emma Wessman, Jeanette Lind, Klara Gustafsson, Lisa Danielsson, Lovisa Rosin, Merel Nijdam, Tilde Blomberg, Anna Danielsson, Ebba Lind, Elin Linder, Erika Andersson, Julia Berg, Linn Uhre, Louise Andersson, Maja Will, Nathalie Strande, Sarah Gustafsson, Tilde Johansson, Caroline Andersson, Elin Borgstrand, Emma Djurstedt, Julia Frejd, Linnéa Kratz, Louise Pettersson, Mathilda Jakobsson, Ronja Eriksson, Stina Linder och Tindra Pettersson.

undefined
Tindra Pettersson.
Daniel Wessman är tränare för Frödinges damer.
Daniel Wessman är tränare för Frödinges damer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!