Tredje raka för IFK Tuna – efter drömstart

IFK Tuna fortsätter att imponera i inledningen av årets säsong. 4-2 hemma mot IF Stjärnan var lagets tredje raka seger, och nu har man tagit nio av nio möjliga poäng, "Det känns bra, gött med seger", säger Lars Gustavsson.

Glada miner i IFK Tuna efter tredje raka segern. Här ser ni de fyra målskyttarna längst fram i bild: Eddie Lundin, Anton Carlsson, Victor Gustavsson och Anthon Bekesi.

Fotboll2023-05-06 16:08

Hemmalaget Tuna fick den optimala starten i lördagens drabbning mot Påskallaviklaget IF Stjärnan. Redan efter tio minuter stod det 2-0 till IFK, efter mål av Eddie Lundin och Anton Carlsson.

– Vi är påkopplade direkt och vi vill trycka på. Man ska ha lite flyt också, säger IFK Tunas tränare Lars Gustavsson efter slutsignalen.

I den andra halvleken tog IFK Tuna inspiration från öppningen av matchen. Inom loppet av några minuter i början av den andra halvan – så gjorde man två nya mål och 4-0 stod på resultattavlan. Matchen slutade tillslut 4-2 efter att bortalaget IF Stjärnan fick in två tröstmål av Baran Bedirhanoglu och Sebastian Karlsson. 3-0 och 4-0 för IFK Tuna gjordes av Viktor Gustavsson och Anthon Bekesi.

– Det känns bra, gött med seger. Onödigt att släppa in två mål men vi är tunga och jag tycker vi kontrollerar matchen bra. Vi blir starkare ju mer matchen lider.

Lars Gustavsson vill hylla laget efter segern, men det var någon som stack ut lite extra i hans ögon. IF Stjärnan fick ett bra frisparksläge och då bjöd lagets målvakt Tobias Thuresson på en jätteräddning.

– Som gammal målvakt tycker man att det är lite extra kul, säger Lars Gustavsson.

I och med lördagens seger, som är lagets tredje raka, gick IFK Tuna upp i serieledning efter tre spelade omgångar i division 5.