Så är läget inför premiären i damtvåan

Trots att känslan av vår i luften är en bit bort så är det premiärdags i den lokala fotbollen till helgen. Sporten har kollat läget i de tre Linköpingslagen som gör upp i damernas division två mot Vimmerby och Rimforsa. Däribland seriefavoriten Kenty som leds av tidigare Gullringentränaren Fredrik Falkevall.

Det är dags för premiär i division 2-fotbollen.

Det är dags för premiär i division 2-fotbollen.

Foto: Redaktionen

Fotboll2022-04-07 20:00

Frågorna till de Linköpingsklubbarna i damtvåan:
1: Vad har hänt i truppen under vintern/våren?
2: Hur ser det ut på tränarbänken?
3: Har ni pratat målsättning – och i så fall – hur ser den ut?
4: Vad tror ni om serien i stort? Ser ni några klara seriefavoriter?
5: Nämn en/två spelare som kommer att bli utropstecken hos er den här säsongen?

HJULSBRO IK
Placering i fjol: Trea i division 3, uppflyttade.
(Mattias Fridh, ledare, svarar på frågorna)
1: Efter avancemanget till division 2 i höstas har truppen förändras en hel del. Ett stort antal nya spelare har sökt sig till Hjulsbro IK och tillför både bredd och spets. 
2: På ledarsidan har vi nya engagerade och erfarna tränare i form av Michael Gidlöf, Lars-Göran Bäckvall, Anna Krantz och Johnny Karlsson.
3: Efter förändringar i truppen ligger fokus på gruppen och spelet snarare än placeringsmässig målsättning.
4: Vi ser framför oss att det kommer bli en förhållandevis jämn serie där många lag kommer att plocka poäng av varandra, men med två ganska klara favoriter i Kenty och Svärtinge.
5: Svårt att begränsa sig till en enstaka spelare, det finns många som har potential att blomma ut. Men det ska tex bli spännande att se Sofia Walldén fortsätta producera mål även i division 2, som hon gjort de senaste säsongerna!

undefined
Spelmotorn Amanda Samuelsson har lämnat Kenty för Husqvarna.

KENTY
Placering i fjol: Degraderade från division 1.
(Fredrik Falkevall, tränare)
1: Det har varit väldigt stor omsättning i både spelartruppen och ledarstaben sen förra säsongen. Många tongivande spelare har slutat, men samtidigt har många nya duktiga spelare kommit in. Med det nya samarbetet mellan LFC och Kenty har det t ex kommit 10 stycken spelare från förra årets F19. Varav åtta stycken är tillbaka i Kenty som de lämnade för LFC för 2-3 år sedan.  De nya spelarna är: Moa Anderzon Popovic, LFC, Ellen Lejon Kraft, Tranås, Naomi Guander, LFC, Natasha Okorie, LFC, Linn Arodell, LFF, Emily Barton, LFC, Alice Jansson, LFC, Emma Aldén, Mjölby FC, Ebba Tengroth Landquist, Vaksala SK, Ellen Strandler, Husqvarna, Felicia Peolsson, LFC, Frida Björk, LFC, Olivia Ladenberg, LFC, Sarah Falkevall, LFC, Siri Ed Kristersson, Eskilstuna United (spelade även i Kenty under hösten, men då som lån).
Vi kommer även att ha ett utlåningsavtal med LFC för Emma Bülow, Ella Björkman och Emma Holm. De kommer alltså kunna spela vissa matcher med Kenty. Bland spelarna som lämnat märks Amanda Samuelsson som gått till Husqvarna. Utöver det har ett 15-tal spelare till bytt klubb, slutat eller varvat ner.
2: Samtliga i ledarstaben från förra året har lämnat. Fredrik Falkevall ny huvudtränare, Mikael Arodell assisterande.
3: På lite längre sikt är målet att vara ett topplag i division 1 som kan vara med och konkurrera om en plats i Elitettan. Målet kommer därför att vara att gå upp i division 1 varje år tills vi lyckats. Om det är realistiskt redan i år med ett nytt och ganska ungt lag får säsongen utvisa. I år måste även vinnaren av division 2 kvala för att gå upp i division 1. Så det är en ganska tuff väg att ta sig upp.
4: Jag hoppas och tror att vi är med i toppen. Förutom det gissar jag att Svärtinge, Lindö, Vimmerby och Tranås också kommer vara starka.
5: Kanske ett lite tråkigt svar. Men jag tror att en av våra styrkor är att vi har en jämn trupp. Flera spelare har en relativt hög potential. Har därför svårt att peka ut någon enskild spelare.

TINNIS
Placering i fjol: Sexa i division 2.
(Stefan Persson, tränare)
1: Vi har tappat många spelare från förra året som var startspelare i division 2. En hel del skador förekommer i truppen och vi har fyllt på med några studenter och lokala spelare samt gett plats för unga spelare.
2: Stefan Persson tillsammans med Douglas Ramqvist kommer in som nya tränare och har ett gemensamt förflutet i Kenty.
3: Inga resultatmål, eftersom seriesystemet skall förändras till 2023 kommer över hälften av lagen i div 2 åka ner i trean nästa säsong. Vi lägger fokus på individuell utveckling och att laget skall kunna utveckla ett mer passningsorienterat spel över säsongen. Trots att sannolikheten för degradering är hög är målsättningen att alla spelare även vill spela fotboll i BK Tinnis år 2023.
4: Kenty och Vimmerby.
5: Tyra Berggården, målvakt och Emma Mastersson, central mittfältare, två unga spelare.

Så spelas premiären

9 april: Västervik-Tinnis, Eneby-Vimmerby. 10 april: Kenty-Tranås, Svärtinge-Vetlanda, Hjulsbro-Rimforsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!