Här är profilen som kan bli tränare i Gullringen

Har Gullringens GoIF klart med ny tränare? Mycket tyder på det. Flera av varandra oberoende källor uppger att förre Vimmerbyprofilen Karlo Goranci blir spelande tränare i gulsvart.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-11-09 14:36

Karlo Goranci är en av Vimmerbys största profiler och bästa spelare det senaste decenniet. Med sin härliga teknik och sin aviga spelstil blev Vetlandasonen en stor publikfavorit hos många VIF-fans. 

Nu uppges Gullringens GoIF bli nästa klubbadress för 28-åringen. Både som tränare och spelare. Vad Vimmerby Tidning erfar ska det mer eller mindre vara klart. 

Själv är han förtegen när vi pratar med honom.

– Det är ingenting jag vill prata om nu, säger han utan att gå in mer på ämnet. 

Under det gångna året har han kombinerat rollen som just tränare och spelare – i två klubbar. Som tränare i HM IS och som spelare i Hvetlanda GIF, som avslutar sin säsong kommande helg. 

Hur har du fått ihop de här rollerna?

– Det har faktiskt gått smidigt. Jag har tränat två pass i veckan med GIF och två pass med HM IS.

Vad säger du om tränarbiten. Hur har det varit?

– Roligt, utmanande och lärorikt. Det har varit en kontrast mot vad jag gjort innan. Som spelare är jag van vid att alltid ha många spelare på träningarna. I HM IS har vi haft en relativt liten trupp och då blir det lite svårare, men jag har trivts jättebra. Det är bra killar och en fin förening på alla sätt och vis. Men jag måste säga att det är mycket mer nervöst att stå vid sidan som tränare än att spela själv. 

HM IS slutade på sjätte plats i division fem nordöstra. 

– Målet var att vinna och gå upp i fyran, men överlag är ändå både jag och klubben nöjda. Vi borde ha vunnit mot både Hultsfred och Västervik och då hade vi kommit högre upp i tabellen. 

Så här säger Patrik Wärnehall i Gullringens sportgrupp angående uppgifterna att Karlo Goranci blir ny tränare i klubben:

– Jag har inga kommentarer till det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!