Här är de nya ledarna

Höstsäsongen blev en nervpärs. Till slut redde Vimmerby IF ut stormen och ordnade nytt kontrakt i division ett. Men vad händer till nästa säsong? "Det händer hur mycket som helst".

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2018-10-22 15:30

Det säger huvudtränaren Håkan Ericsson med några veckors distans till den nyss avslutade säsongen.

Och vad är det då som händer...?

– Vi jobbar frenetiskt med spelartruppen, både med befintliga spelare och med eventuella nyförvärv. Vi kommer ta kontakt med ett antal spelare inom de närmaste 14 dagarna, säger Håkan Ericsson, som i allra högsta grad även jobbar runt seniortruppen med olika frågor.

Han ska fortsätta att verka kring VIF Dam även 2019, i någon form.

– Vi har inte bestämt exakt hur det kommer att se ut än, men det är klart att Lasse Gustavsson och Mikael Rinaldo är nya i ledarstaben kommande säsong. Det är en jättebra lösning för oss.

Lasse Gustavsson har tidigare bland annat varit huvudtränare för klubbens herrlag.

Håkan Ericsson säger också att de fått klartecken med en fortsättning gällande Jörgen Nilsson och Magnus Budo Ericsson.

– Vi ska även prata med Mikael Koponen ikväll. Så får vi se vad som händer där.

VIF kan också räkna in den skadade spelaren Malin Engström som ny ledare – under futsalsäsongen.

– Malin brinner för futsal och kommer att ansvara för det när vi drar igång i början av november.

Hur ser det ut på spelarsidan?

– Nathalie Milton slutar spela. Sedan har vi tre tjejer som är gravida, Kajsa Gunnarsson, Malin Blidfors och Amanda Lundberg. De har sagt att de eventuellt är intresserade av att spela nästa höst, om det nu går att få ihop livspusslet som småbarnsförälder. Detsamma gäller Mia Anspach, som fick barn nyligen, säger Håkan Ericsson.

Vimmerby riskerar också att tappa stjärnan och skyttedrottningen Nathalie Johansson, som just nu tränar med elitklubben IFK Kalmar.

– Självklart vill vi att hon spelar vidare hos oss, men väljer hon att lämna så önskar vi henne all lycka till. Vill hon ta steget så kommer vi inte att bromsa en övergång, tvärtom.

Håkan Ericsson säger vidare att VIF Dam har klart med 25 spelare till kommande säsong. Då är långt ifrån alla kontaktade ännu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om