Här är årets fotbollselva

Fotbollssäsongen är nyligen avslutad efter kvalspelet. Vi har ventilerat och funderat fram och tillbaka för att hitta årets bästa lokala fotbollselva. Det var ett svårt val, men till slut kom vi fram till följande spelare:

Ted Åström Åberg har gjort det riktigt bra i IFK Tuna.

Ted Åström Åberg har gjort det riktigt bra i IFK Tuna.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-10-31 20:00

Målvakt: 

Pontus Holm, Södra Vi IF: Det är många om budet, men vårt val föll på Södra Vi:s målvakt. Holm har varit stabil under hela säsongen, men klev verkligen fram under kvalspelet till division fyra – där han var helt makalöst bra. 

Backar: 

Alexander Svartz, Gullringens GoIF: Lagkaptenen har ännu en stark säsong bakom sig i gulsvart. Svartz är en härförare, tuff i duellerna och en vinnarskalle av format. Skrev nyligen på ett femårs-avtal med Gullringen. 

Ted Åström-Åberg, IFK Tuna: Traktens bästa spelare? Förmodligen. Ted är användbar på i princip varenda position utom då kanske målvakt. Som mittback är han ofta fenomenal och är ibland helt omöjlig att passera. Också svårstoppad när han ger sig ut på offensiva raider. 

Ludwig Strömbom, Vimmerby IF: Var en av Vimmerbys allra bästa spelare i sin debutsäsong för klubben – och på division tre-nivå. Är speedig på sin vänsterkant och gillar att fylla på framåt så fort minsta lilla chans ges. Är löpstark och en modern ytterback. Har till Vimmerbys stora glädje förlängt. 

Mittfältare:

Ahmed Tarabeih, SK Lojal: Den unga och mycket lovande ytterspringaren har en enorm löpkapacitet och fin teknik. Har varit en av Lojals bästa spelare under säsongen och kanske borde testa vingarna på högre nivå. Har ju varit och tränat med Vimmerby IF. 

Jesper Wärnehall, Gullringens GoIF: Har visat hur viktig han är för gulsvart och verkligen tagit för sig, speciellt under hösten där han nästan gjorde mål i varje match. Är även stark defensivt och har utvecklats till en mycket bra innermittfältare.

Victor Gustavsson, IFK Tuna: Imponerade stort efter återkomsten från Vimmerby IF. Tar plats främst för sina offensiva insatser. Han hittade rätt i Tuna och var stundtals lagets bästa spelare. Har en fantastisk känsla i sin vänsterfot. 

Adrian Mathiasson, Södra Vi IF: Division fem-skyttekungen har varit SVIF:s viktigaste spelare och stått för hela 21 mål samt flera framspelningar. Adrian har ett grymt bra skott, är snabb och har även blivit starkare i kroppen. En genombrytningsstark spelare som också har kapacitet att spela högre upp. 

Anfallare:

Arvid Borell, Rimforsa IF: Kom tillbaka till RIF efter spel i division tre-klubben Grebo. Visade direkt att han höjt sin nivå och varför han ska spela som anfallare. Pangade in 18 mål för Rimforsa och nu rycker andra klubbar i honom. 

Tom Nilsson, Hjorted/Totebo: Hade en lyckosam sejour bakom sig i IFK Tuna, innan han återvände till Hjorted/Totebo. Där blev det succé. Mycket viktig för laget som kvalade till division fem. Jobbar hårt och gör mycket mål (17 fullträffar i serien). Var spelar han nästa säsong?

Sebastian Lindström, Hägerstads IF: Har spelat på högre nivå än så här, vilket de flesta förstår när de ser honom spela. Har bland annat ett förflutet i Åtvidabergs FF, Rimforsa IF och Vimmerby IF. 19 mål i serien talar sitt tydliga språk: Han är en av traktens vassaste målskyttar. 

Extraspelare: William Bengtsson (målvakt i HM IS), Linus Skarin (back i Rimforsa IF), Alexander Ekberg (back i BK Boston), Amel Komina (mittfältare i Vimmerby IF), Abas Abulkader Shekh (mittfältare Kisa BK), Erik Stejdahl (mittfältare HM IS), 

Har du eget förslag på din Årets Elva i den lokala herrfotbollen, så hör gärna av dig till oss på mejl sporten@vimmerbytidning.se.

Ludwig Strömbom gjorde en stark debutsäsong i Vimmerby IF.
Ludwig Strömbom gjorde en stark debutsäsong i Vimmerby IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!