"Har alla chanser för att vinna"

Vimmerby IF ligger under nedflyttningsstrecket i division tre och slåss för sin överlevnad. På lördag ställs man mot IK Sleipner.

Simon Sandholm är tillbaka i Vimmerby IF. Samtidigt får man klara sig utan Rickard Thuresson.

Simon Sandholm är tillbaka i Vimmerby IF. Samtidigt får man klara sig utan Rickard Thuresson.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-09-06 16:45

Vimmerby IF har haft en tuff division tre-säsong hittills och ligger på tionde plats med sina 21 poäng. Senast blev det förlust för VIF hemma mot bottenlaget Tenhult med 4-1.

–  Känslan då var inte att vi mötte ett bottenlag utan Tenhult var bra. Jag tycker vi startade bättre i andra halvlek men att vi frångick våra principer och släppte in dem, säger David Lindgren, som ledde laget mot Tenhult.

På lördag ställs VIF på bortaplan mot femteplacerade IK Sleipner, som har 26 poäng. VIF behöver ta poäng för att inte hamna i ett ännu mer komplicerat läge.

– Alla vet att det är ett jobb som ska göras ute på planen. Vi möter ett bra lag men vi har alla chanser att vinna ändå, säger Lindgren inför lördagens bortamatch.
Vad vet ni om Sleipner?
– Att det är ett lag som många trodde skulle vara starkare och ligga högre upp i serien. Men det är nog mer på grund av namnet Sleipner än på grund av laget som de har.

För Vimmerbys del är den rutinerade anfallaren Rickard Thuresson avstängd och missar matchen. Man får däremot tillbaka Simon Sandholm från avstängning, och han kommer förmodligen ersätta "Thure" rakt av. Mohammed Jafr, som varit skadad men hoppat in i de senaste matcherna, ska vara redo för att gå in i startelvan.

– Det kommer vara ett starkt lag. (Mohammed) Jafr är också tillbaka fullt ut nu och är redo att starta, säger Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!