"Har aldrig varit med om något liknande"

Vid förlust på lördag är VIF-damerna praktiskt taget klart för nedflyttning. Då har sju(!) spelare i truppen blivit krassliga på olika sätt.

Blir det målfirande för Vimmerby på lördag?

Blir det målfirande för Vimmerby på lördag?

Foto: Michael Nordin

Fotboll2019-09-13 17:30

Den här veckan har varit en riktig sjukvecka. Halva truppen har varit liggande med feber, halsont och sånt. Nu är de på bättringsvägen i alla fall, berättade VIF-tränaren Mikael Rinaldo efter lagets träning i torsdags. 

Många av spelarna har frisknat till och kan ändå vara med mot Husqvarna. 

 – Men det kommer bli en del förändringar i startelvan. Lite andra positioner och grejer, säger Rinaldo. 

Efter förra helgens blytunga förlust mot Lindö var laget rejält nedslaget. "Det är tyst i omklädningsrummet", sa tränaren då. Nu har spelarna gaskat upp sig igen och är positiva inför fortsättningen. 

 – Jag är jätteglad att alla är så positiva. Det kändes som att vi skulle sjunka lite under jorden efter förra matchen, men de har tagit sig i kragen. Nu tror alla att vi kommer vinna på lördag, berättar Mikael Rinaldo. 

 – Efter Lindömatchen kände laget att nu har tåget gått. Sedan började man räkna och det finns ju en chans att klara oss kvar fortfarande. Att tjejerna inte har gett upp än tyder på en jäkla moral, vilja och tro på det vi gör. 

Förra gången VIF spelade mot Husqvarna blev det förlust med 1-3.

 – Det var en av våra sämre insatser. Sedan var Husqvarna bra också. De har några riktigt vassa huvudspelare. Det är den delen där vi måste stänga till ordentligt, berättar Vimmerbytränaren. 

Här är VIF-truppen till lördagens match: Sofie Johansson, Malin Söderlund, Malin Blidfors, Malin Engström, Julia Rosin, Andrea Lundgren, Greta Koponen, Mia Anspach, Nathalie Milton, Stina Kägo Bragsjö, Frida Pöder,  Tilda Föghner, Svea Backstad, Molly Levin, Moa Nyström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!