Hammar slutar: "Har tappat motivationen"

På fredag tar Södra Vi IF emot Djursdala i ett hett derby på Ulfveskog. Det blir utan Joakim Hammar i den blåvita dressen. "Jag har tappat motivationen och kroppen säger ifrån", säger SVIF-spelaren om sitt beslut att sluta mitt under säsongen.

Södra Vi IF:s Joakim Hammar har bestämt sig för att sluta och kommer att se derbyt mot Djursdala från läktarplats.

Södra Vi IF:s Joakim Hammar har bestämt sig för att sluta och kommer att se derbyt mot Djursdala från läktarplats.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-23 15:18

Redan inför säsongen hade Hammar funderingar på att lägga skorna på hyllan. En efterhängsen fotskada hämmade honom, men till slut bestämde han sig för spel i år. Totalt har han spelat åtta matcher för Södra Vi den här säsongen och svarat för tre mål. Bortamatchen mot Ariel för två veckor sedan blev dock hans sista för SVIF.

– Jag har lessnat på fotbollen helt enkelt. Det gick dåligt förra säsongen. I år såg truppen starkare ut, men resultaten har varit en klar missräkning. Dessutom känner jag att kroppen säger ifrån när det blir för mycket träningar och matcher på kort tid. Jag har meddelat klubben mitt beslut och det känns rätt i det här läget, säger Joakim Hammar.

Beskedet kommer inför fredagens derby mellan Södra Vi och Djursdala. Hammar spelade i DSK fram till 2018 och vet att det ligger mycket prestige i den här matchen.

– Jag känner fortfarande många av spelarna i DSK. Visst hade det varit kul att spela derbyt, men nu får jag följa det från läktaren istället.

Senast lagen möttes blev det 2–2 på Dalavallen. Hammar gav då SVIF ledningen med 2–0 en bit in i andra halvlek.

– Vi var en man mindre i en dryg halvlek då och orkade inte hålla undan. Jag hoppas på revansch för Södra Vi nu. Laget behöver verkligen den här vinsten. Inte minst om vi ska komma före Djursdala i serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!