Här är tränarens besked om nästa år: "Meddelat klubben"

Säsongen är över. Frödinge/Brantestad SK kan blicka tillbaka på ett bra fotbollsår. Frågan är om huvudtränaren Johan Bengtsson fortsätter leda herrlaget 2024? "Jag har meddelat klubben vad jag tänker", säger han.

Frödinges tränare Johan Bengtsson har fattat sitt beslut om nästa år.

Frödinges tränare Johan Bengtsson har fattat sitt beslut om nästa år.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-09 17:42

Första året som huvudtränare i FBSK. 

Det slutade med en fin fjärdeplacering i Vimmerbysexan.

– Vi är nöjda med vad vi presterade och med säsongen i stort. Sen har vi inte kunnat göra så mycket åt att tre lag (Lojal, Hjorted/Totebo och BOIF) varit bättre än oss. Så är det bara, säger Johan Bengtsson. 

Vad har fungerat bäst spelmässigt?

– Framför allt försvarsspelet. Killarna har verkligen tagit till sig hur vi vill att vårt försvarsspel ska vara, med överflyttning mot bollsida, falla på tillslag och såna saker. Det har funnits en grundtrygghet bakåt. Dessutom har vi varit starka på motståndarnas fasta situationer. Jag tror att vi bara släppte in ett enda mål i seriespelet på fasta, säger han och fortsätter:

– "Robban" (Robert Nilsson) har också haft en stor roll i det här. Han har varit fantastisk och knappt gjort ett enda misstag. Han är en av traktens bästa målvakter. 

Så..., hur går dina tankar inför nästa säsong. Kommer du att fortsätta?

– Det har varit jätteroligt på alla sätt och vis, men jag har meddelat klubben att jag tackar för mig. Jag har visserligen lämnat en liten dörr öppen om de inte skulle hitta någon annan tränare. Det förutsätter också att de vill att jag ska hjälpa till i så fall och det vet jag inte. 

Vad är anledningen till ditt beslut?

– Det är framför allt att det tar ganska mycket tid.  

Klart är ändå att den assisterande spelande tränaren, Tage Falk, kör vidare i FBSK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!