Rimforsa får klara sig utan Lund: "En viktig spelare"

I eftermiddag smäller det för Rimforsa. Det är nämligen dags för höstpremiär borta mot jumbon IFK Motala. Då kommer RIF:s tränare Mats Andersson behöva tänka om efter ett viktigt spelartapp i truppen. "Vi kommer behöva skaka runt i startelvan för att få bästa utgångsläge i matchen", säger han.

Mats Andersson har varit tvungen att ändra i truppen efter mittbackens skada.

Mats Andersson har varit tvungen att ändra i truppen efter mittbackens skada.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-13 09:30

– Vi har laddat väldigt hårt inför den här matchen med flera träningar på både naturgräs och konstgräs.

Finns det någon oro att spelet inte sitter efter sommaruppehållet?

– Såklart kanske det kommer märkas i början av matchen. Samtidigt är vi så vana vid att spela fotboll. Ifall det skulle ske, kommer det nog släppa efter några minuter in i matchen.

En viktig match för Rimforsa om man ska fortsätta sin obesegrade svit i serien på tre matcher. Man har dessutom gjort 16 mål och hållit det tätt bakåt utan att släppa in något mål under sviten.

I matchen mot IFK Motala kommer man behöva klara sig utan David Lund. En spricka i foten sätter stopp för mittbacken och han beräknas vara borta i två veckor.

Vem kommer att ersätta David?

– Vi har valt att plocka in Leonard Jonsson Möller. En juniorspelare som har funnits med i truppen innan. Han har gjort det bra och kommer nu få chansen från start.

Noel Jackeltoft som har gjort tio mål för Rimforsa, kommer inte heller finnas med från start utan vid sidan av för att göra plats åt andra i startelvan. 

Rimforsa ligger just nu på en andraplacering i division fyra efter 13 matcher spelade. När lagen möttes i våras så vann Rimforsa med 3– 0. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!