Ska det bli ännu en comeback för "JC"?

Tillbaka i träning. Men någon comeback vill han inte kalla det. "Jag kände att det var läge att komma in och träna lite när skadeläget i truppen är som det är", säger Johan "JC" Carlsson efter sin första träning med Vimmerby IF på över ett halvår.

Johan "JC" Carlsson var med på Vimmerby IF:s träning på torsdagen.

Johan "JC" Carlsson var med på Vimmerby IF:s träning på torsdagen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-11 20:00

43-åringen har lagt fotbollsskorna på hyllan åtskilliga gånger. Senast i höstas efter att han varit med och vunnit division 4 med VIF. 

Trots det tränade han med laget på torsdagskvällen.

Hur kändes det?

– Jag ligger inte i soffan och äter chips direkt till vardags utan har tränat sex pass i veckan de senaste månaderna. Det kändes kanske lite ringrostigt med boll, men annars var det inga problem, säger "JC" som var imponerad av det nya konstgräset på Arena Ceos.

– Jag var orolig för hur det skulle kännas i fötterna efter träningen, men med den nya mattan var det inga problem. Underlaget har väldigt bra svikt, jämfört med det gamla som kändes som att springa på asfalt. 

På söndag möter Vimmerby Lindö på hemmaplan. VIF-truppen är hårt drabbad av skador för stunden och saknar även en avstängd Karlo Goranci till den matchen.

Är du aktuell för spel till helgen?

– Nej, det är inte tanken. Jag hoppade in och tränade lite eftersom läget är som det är med mycket skador. 

Tränaren Patrik Gunnarsson är inne på samma linje.

– Det är tacksamt att få in en rutinerad spelare som "JC" när vi är lite tunt med folk på träningen. Han ska vara med på fredagens träning också så får vi se om det leder till något mer.

Den skadade duon Rickard Thuresson och Joakim Storm var med på torsdagens pass, men joggade bara lite lugnt vid sidan av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!