Han gjorde två mål mot Tranås senast

Efter två raka förluster är Vimmerby IF nu bara tre poäng ifrån det negativa kvalstrecket. När man ställs mot Tranås på bortaplan under lördagen hoppas "Thure" att han kan kliva fram igen.

Rickard Thuresson fick jubla två gånger om mot Tranås tidigare i vår.

Rickard Thuresson fick jubla två gånger om mot Tranås tidigare i vår.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-06-29 09:30

Vimmerby IF har två raka förluster i ryggen och ställs mot Tranås FF borta på lördag i vad som kan beskrivas som en måstematch för VIF. Laget ligger på åttonde plats med 15 poäng, bara tre ner till det negativa kvalstrecket. Motståndarna, Tranås, ligger precis under strecket med sina 11 poäng. När lagen möttes tidigare i vår tog VIF en komfortabel 5–1-seger på hemmaplan. Då gjorde Rickard "Thure" Thuresson två av sina tre mål han gjort hittilis under säsongen.

– Senast vi möttes så var Tranås minst lika bra som oss men vi var effektivare i avsluten. Men vi går för tre poäng samtidigt som det kan vara bra att få med sig en pinne också, säger Rickard Thuresson.

"Thure" har fått ta en mittfältsplats under de senaste matcherna. Frågar man honom är det dock inget snack om vart han vill spela.

– Jag hoppas jag är tillbaka som anfallare. Det gick ju bra mot Tranås senast för mig så det är klart jag vill spela anfallare. Men jag spelar där tränaren vill att jag ska spela, säger han.

Vad säger du om tränarbytet VIF gjorde mitt under säsongen (Johan Carlsson istället för Dragan Zivic)?

– Personligen så gillar jag "JC" och det blir mer lättsamt med honom. Dragan gjorde det bra på många sätt men det blev lite för seriöst i slutändan tror jag och han passade inte den här gruppen.

En vinst för VIF kan innebära att laget klättrar några placeringar i tabellen om de andra resultaten går deras väg. Markus Ahl är tillbaka i ett annars oförändrat (från matchen mot Smedby) Vimmerby IF-lag .

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!