Södra Vi IF har gjort klart med en ny huvudtränare

Under måndagskvällen presenterade Södra Vi IF vem som blir lagets nya huvudtränare. Det är ingen mindre än Peter Magnusson, som därmed återvänder till föreningen. "När samtalet kom fick jag ta mig en funderare", säger Magnusson.

Södra Vi IF kommer under nästa säsong ledas av Peter Magnusson och Mårten Malm.

Södra Vi IF kommer under nästa säsong ledas av Peter Magnusson och Mårten Malm.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2023-11-13 19:45

Peter Magnusson hade under den föregående säsongen ansvaret för Storebro IF som åkte ur division 5. Nu har han presenterats som ny huvudtränare för Södra Vi IF.  Det blir alltså en återvändo till klubben som han gjorde sin senaste säsong med 2020. Under Magnussons tid i klubben kvalade laget till division 4 två gånger. 

Utöver att Peter Magnusson återvänder som tränare är det även klart att hans assisterande tränarkollega blir Mårten Malm. Duon presenterades tillsammans för spelargruppen innan en träning i Södra Vi Sporthall. Vimmerby Tidning var under måndagskvällen på plats i Södra Vi och kunde byta några ord med Magnusson och Malm mellan deras samtal med potentiella nyförvärv. 

Det blir en återvändo för dig som tränare i Södra Vi, hur har tankarna gått? 

– Jag var egentligen inställd på att ta en paus. Men när samtalet kom fick jag ta mig en extra funderare. Eftersom det är min moderförening kunde jag i alla lyssna på vad de hade att säga. Det känns hedrande och ärofyllt att få chansen att göra en insats igen, berättar Peter Magnusson. 

Kom samtalet kort inpå att det blev klart att du lämnar Storebro?

– Nej nej, det gick många veckor innan de kontaktade mig. Det ska Södra Vi ha heder för, att de valde att avvakta. 

Den nya tränarduon bestämde sig i dagarna för att tacka ja till uppdraget. Därmed är tankar kring målsättning och förväntningar på SVIF 2024 samt truppen i sin helhet något som de inte funderat över ännu. 

– Vi har inte kommit så långt. Men man ser ju här idag att det är väldigt många fotbollsspelare. Så vi får börja arbetet tillsammans, Mårten och jag, nu ikväll, säger Magnusson under träningen där uppåt 30 spelare deltog, flertalet av dem provspelare från andra föreningar. 

Peter Magnusson och Mårten Malm känner varandra sedan den förstnämndes förra sejour i klubben. Malm var under den tiden ungdomstränare i Södra Vi IF. 

– Jag pushade för Mårten som assisterande, det ska bli roligt att se vad samarbetet kan leda till. Men vi har inte pratat någonting ännu om rollfördelning och så vidare, det är såpass nytt, säger Magnusson. 

Mårten Malm om det nya uppdraget: 

– Det lät intressant. Peter gjorde det bra sist han var tränare här och han har varit i föreningen tidigare, så jag vet ju vem han är. Det känns bra. 

Södra Vi IF:s nya tränarduo presenterades framför spelargruppen på måndagskvällen.
Södra Vi IF:s nya tränarduo presenterades framför spelargruppen på måndagskvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!