Han blir ny tränare i Rimforsa

37-årige Erik Svensson. Det blir han som ersätter Johan Runeson som tränare i Rimforsa IF till kommande säsong.

Erik Svensson blir ny tränare för Rimforsa IF.

Erik Svensson blir ny tränare för Rimforsa IF.

Foto: Privat

Fotboll2018-10-04 07:30

Det var i tisdagens tidning som vi kunde berätta att Johan Runeson tackar för sig efter fyra år som tränare i Rimforsa IF, och slutar efter den här säsongen. Men klubben har jobbat snabbt med att hitta hans ersättare. På onsdagskvällens träning presenterades Erik Svensson som ny huvudtränare inför kommande säsong. Erik Svensson, är inte ett helt obekant namn i Rimforsa IF, då han var assisterande tränare bakom Runesson både 2015 och 2016. Nu får han chansen fullt ut, som ny huvudansvarig.

– Det var vårt förstaval, och han nappade direkt, så det är vi väldigt nöjda med. Erik är en väldigt lugn och metodisk kille, som också är taktisk slipad, ett snäpp värre än mig där, säger avgående tränaren Johan Runeson, som varit med i rekryteringen.

Erik Svensson kommer ursprungligen från Totebo IF, och har även spelat ett antal säsonger i Vimmerby IF. I början av 2000-talet flyttade han till Linköping, och där har han även spelat för klubbar som Östria/Lambohov, Kenty och Sturefors innan han slutade spela för drygt tio år sedan. Sedan en tid tillbaka bor han och familjen i Rimforsa, och han ser fram emot det nya uppdraget.

– Det känns väldigt inspirerande. Det ska bli väldigt roligt att sjösätta sina egna idéer, säger Erik Svensson.

Hans egna idéer handlar mycket om sammansvetsningen av gruppen med spelare.

– Först och främst gäller det att få ihop gruppen, jag säger inte att det inte varit så innan, men det är viktigt att få till en fungerande grupp. Sedan handlar det mycket om tydlighet, i både försvar- och anfallsspel. Men sedan är oftast fotboll inte någon hjärnkirurgi, det enkla blir oftast bäst, men sedan kan det enkla vara svårt att få till, säger Erik Svensson.

När det gäller truppen hoppas Erik Svensson få behålla stora delar av årets lag.

– Jag har inte full koll, men jag tycker att truppen som finns ser bra ut, och jag hoppas att vi kan behålla stommen, säger Erik Svensson.

Någon assisterande tränare till Erik Svensson är ännu inte klar. Däremot är det klart att de båda lagledarna Mats Johansson och Per Borg fortsätter sina uppdrag. I truppen står det också klart att den rutinerade målvakten Martin Persson definitivt slutar till kommande säsong. Det meddelades också på onsdagkvällens träning.

– Martin har varit med länge, men har haft stora problem med en axel den senaste tiden och får bita ihop för att stå sista matchen här i helgen. Vi får se hur vi gör med målvaktsbiten till kommande säsong, men vi har unga killar bakom som kan få kliva fram också, säger Johan Runeson.

Rimforsa spelar sin sista match för säsongen i helgen, då man tar emot redan klara seriesegrarna Mjölby AI. Seger där och RIF kommer att sluta trea i den västra östgötafyran.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!