Bexell ordnade hemmaseger i Kisapokalen

Kisa BK lyckades ta hem den 97:e upplagan av Kisapokalen. I finalen blev Rasmus Bexell matchvinnare med 1–0-målet mot Rimforsa. "Det var skönt", sa han.

Kisa BK tog hem Kisapokalen efter att ha slagit lokalkonkurrenten Rimforsa i finalen.

Kisa BK tog hem Kisapokalen efter att ha slagit lokalkonkurrenten Rimforsa i finalen.

Foto: Privat

Fotboll2022-07-17 13:22

Kisa hade det vassaste laget på pappret inför turneringen och lyckades motsvara förväntningarna. I semifinalen mot seriekonkurrenten Ljungsbro blev det en enkel resa. Kisa vann med hela 5–0 efter mål av Adam Härnström 2, Martin Höglind, Mauricio Fagotti och Erik Lindblad.

– Det rann iväg en del på slutet där och vi hade ett betydligt starkare lag än Ljungsbro, tyckte Rasmus Bexell.

I den andra semifinalen blev det jämnare. Till slut avgjorde David Cederholm för Rimforsa mot Vimmerby med matchens enda mål.

Därmed blev det ett Kindaderby i finalen. KBK hade revansch att utkräva på Rimforsa som tidigare i år slog ut dem i Östgötacupen. Den här gången var Kisa starkare och lyckades vinna med 1–0. Rasmus Bexell gjorde målet i första halvlek.

– Jag fick en stenhård passning längs med marken från Vinicius. Jag dök upp vid bortre stolpen och kunde bara stöta in bollen i mål, säger matchvinnaren.

Segrarna kom välbehövligt för Kisa som annars hade en tung avslutning på vårens seriespel och behöver rycka upp sig rejält i höst om de ska fixa nytt kontrakt i division tre.

– Vi hade sagt på förhand att vi skulle göra lite av en omstart nu med sikte på hösten. Det var perfekt att börja med att ta hem pokalen och vinna två matcher. Det stärker självförtroendet. Dessutom hade vi en fest med laget på kvällen för att svetsa samman gruppen ytterligare och hitta glädjen igen, sa Bexell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!