Hammarby sparkar Milojevic

Det blev inget Rosenborg för Milos Milojevic. Det blir inget Hammarby heller. Serben får sparken som tränare för den allsvenska fotbollsklubben. "Styrelsen anser att Milojevic agerat på ett sätt som gjort att han har förbrukat sitt förtroende", säger klubben i ett pressmeddelande.

Milos Milojevic får sparken som Hammarbys tränare. Arkivbild.

Milos Milojevic får sparken som Hammarbys tränare. Arkivbild.

Foto: Per Danielsson/TT

Fotboll2021-12-13 18:16

Redan förra veckan såg Milos Milojevic ut att vara på väg bort från Hammarby, när han åkte till norska Trondheim för att förhandla med storklubben Rosenborg. Affären blåstes av, men den speciella situationen som uppstått efteråt blev ohållbar.

På måndagen meddelade Hammarby att serben får sparken på grund av hans förhandlingar med Rosenborg.

"Hammarby är en av Skandinaviens ledande klubbar och för att leda vårt herrlag krävs att man delar den synen, samt att man besitter ett stort och starkt förtroende från såväl styrelse som medlemmar. Det anser vi att Milojevic med sitt agerande har förbrukat och därmed är ett fortsatt samarbete uteslutet", säger Hammarby fotbolls ordförande Mattias Fri i ett uttalande.

Milojevic kom till Hammarby så sent som i juli i år och skrev på ett kontrakt över tre och ett halvt år. Att avtalet bryts redan nu har inget med sportsliga att göra, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

"Vi är mycket nöjda med tiden vi haft tillsammans med Milos, där han bidragit med både utveckling och resultat. Det är väldigt tråkigt att vårt samarbete inte blev längre, men det var ett naturligt beslut att ta", säger Jansson.

Hammarby räknar med att ha en ny huvudtränare på plats när laget samlas igen den 8 januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om