Hammarby närmast segern mot Göteborg

Det blev inga mål när IFK Göteborg tog emot Hammarby i allsvenskan, trots flera fina chanser sista halvtimman – särskilt för bortalaget. –Om något lag skulle vinna idag, så var det vi, säger Jeppe Andersen, lagkapten i Hammarby.

Jeppe Andersen och hans helgröna Hammarby var närmast segern mot IFK Göteborg på Ullevi. Här i kamp med Gustav Svensson i Blåvitt.

Jeppe Andersen och hans helgröna Hammarby var närmast segern mot IFK Göteborg på Ullevi. Här i kamp med Gustav Svensson i Blåvitt.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2021-08-08 19:26

Stockholmslaget har ett tufft spelschema nu, med kval till Conference League. Då gäller det att inte slita för mycket på spelarna. I söndagens match var halva startelvan utbytt, jämfört med kryssmatchen mot Östersund för en vecka sedan.

– Vi gör en bra match. Det känns som att vi kontrollerar dem ganska bra, säger Jeppe Andersen.

Hammarby förlorade på bortaplan mot Cukaricki i Conference-kvalet i torsdags, och åkte sedan direkt från Belgrad till Göteborg. Prestationen på Ullevi var klart bättre än den i Serbien.

– Det såg ut som att vi hade mycket energi. Om det var ett lag som såg trötta ut idag så var det IFK Göteborg, tycker Jeppe Andersen.

Ingen förlust

Hammarby har nu tre segrar och tre kryss i de sex seriematcher man spelat sedan Milos Milojevic tog över som tränare under EM-uppehållet.

IFK Göteborg bytte tränare i samma veva. Men Blåvitts nygamle tränare Mikael Stahre har ett sämre facit hittills: två segrar, ett kryss och tre förluster i allsvenskan.

– Det är en förhållandevis jämn match, men Hammarby vinner nog lite grann på poäng om man ser till målchanser, säger Stahre om söndagens möte.

– Vi gör en ganska orytmisk insats, framförallt till en början, tycker Mikael Stahre och talar om oprovocerade misstag från IFK:s sida.

Thern är på gång

En som kanske kan få mera rytm och melodi i Göteborgs spel är Simon Thern, kreativ mittfältare som nu gjorde comeback som inhoppare efter en fotskada. Han kom in med 20 minuter kvar av matchen mot Hammarby

– I det stora hela vill vi mer så klart, säger Simon Thern efter 0–0-matchen, men ser ändå positiva tendenser:

– Vi släpper ju inte in mål, framhåller Thern och hyllar Hammarbys offensiv som en av seriens bästa.

För egen del hoppas han få speltid – om än inte från start ännu.

– Man får börja med att hoppa in i lite matcher, och sen får vi bygga vidare och förhoppningsvis starta någon. Därifrån får man bygga det så att man hittar "den rätta Simon Thern", säger 28-åringen som gör sin första säsong i Blåvitt.

Kan vända på torsdag

Göteborgs målvakt Giannis Anestis räddade sitt lag flera gånger. Under den händelserika sista halvtimmen hade Hammarby bland annat en superhet trippelchans. Kort därefter sköt Marcus Berg i ribban för Göteborg.

För Hammarby är nästa uppgift är vända 1–3 borta mot Cukaricki i hemmamatchen på torsdag.

– Det är svårt. Men de var inte SÅ bra, tycker jag. Det var vi som dåliga. När vi spelar hemma vet vi att vi är ett bra lag, säger Jeppe Andersen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!