Hammarby gick på knock – vann med 11–0

Hammarby sparade inte på krutet borta mot division 1-föreningen Bollstanäs i svenska cupen. Ellen Wangerheim och Emilia Larsson gjorde var sitt hattrick när det damallsvenska laget vann med förkrossande 11–0.

Emilia Larsson svarade för ett hattrick i Hammarbys storseger. Arkivbild.

Fotboll2022-03-05 16:29

Hammarby följde upp 4–0-segern mot Brommapojkarna i cuppremiären med ytterligare en lätt trepoängare i gruppspelet.

Mot Bollstanäs tog det en ynka minut innan landslagsspelaren Madelen Janogy satte dit ledningsmålet.

Och på den vägen fortsatte det.

Dubbla hattrick

Hammarby gick till pausvila i ledning 6–0, tack vare dubbla fullträffar av Madelen Janogy samt var sitt mål av Emilia Larsson, Vilde Hasund, Ellen Wangerheim och Matilda Vinberg.

I andra halvlek fullbordade både Emilia Larsson och den 17-åriga jättetalangen Ellen Wangerheim sina respektive hattrick.

Segersiffrorna skrevs slutligen till 11–0.

Linköping vann med 4–1 på hemmaplan mot Växjö, efter att ha hamnat i underläge med knappt en halvtimme spelad.

Cornelia Kapocs kvitterade redan i den 37:e minuten, och i andra halvlek blev danskan Amalie Vangsgaard tvåmålsskytt innan Therese Simonsson fastställde slutresultatet till 4–1.

Avgörande match

Nu blir det en helt avgörande match mellan Linköping och Rosengård i grupp 1 om vilket lag som tar semifinalplatsen.

Rosengård tog nämligen en klar 3–0-seger borta mot Alingsås på lördagen. Mimmi Larsson, Loreta Kullashi och Olivia Schough stod för målen.

Både Linköping och Rosengård har full pott med två matcher spelade och lagen möts i Malmö i sista gruppspelsomgången.

I grupp 2 övertygade Kristianstad och besegrade den damallsvenska konkurrenten Kif Örebro med 4–1 på hemmaplan. Skåningarna punkterade matchen tidigt och ledde med 4–0 redan efter 38 minuter.

Örebro lyckades få in ett tröstmål i den 84:e minuten.