"Bajen" är i trakten – för ett fotbollsläger i Södra Vi

På onsdagen anlände Hammarby IF till Södra Vi och Ulfveskog. Anledningen? Ett fotbollsläger som ledaren Tommy Gander dragit ihop i sina gamla hemtrakter. "Mina grabbar har aldrig spelat på naturgräs tidigare, så det ska bli spännande", säger Gander, som är tränare för Hammarbys pojkar födda 2011.

Tommy Gander och Hammarbys pojkar födda 2011 är i Södra Vi för ett fotbollsläger.

Tommy Gander och Hammarbys pojkar födda 2011 är i Södra Vi för ett fotbollsläger.

Foto: Arkiv/Privat

Fotboll2021-07-28 15:00

Tommy Gander (f.d Gustavsson) är bördig från Södra Vi och har fortfarande starka kopplingar till vår trakt. För 18 år sedan flyttade han till Stockholm och har blivit kvar där. 

Sedan sex år tillbaka är han även ledare för Hammarby IF:s pojklag, födda 2011, där sönerna Adam och Oscar också spelar. När Bullerby Cup ställdes in i år igen blev det ingen fotbollsturnering för honom och laget i Vimmerby. Men de kommer till trakten ändå. 

På onsdagen kickar man igång ett läger i Södra Vi istället, som håller på fram till lördag. Det avslutas med en inbjudningsturnering mellan Hammarby, Hultsfreds FK, Oskarshamns AIK och Västerviks FF.

– Vi tänkte att det kunde vara en rolig grej nu när Bullerby Cup inte blev av, förklarar Tommy Gander, vars pappa Inge Gustavsson är en stor profil i Södra Vi IF. 

Tommy fortsätter:

– Vi kommer att träna och spela på Ulfveskogs sjumannaplan. Men det roliga är att mina grabbar aldrig har spelat på naturgräs tidigare, så det ska bli spännande. Alla är från Stockholms innerstad och det är bara konstgräs som gäller vanligtvis för oss.

Hur känner du kring det, att ni aldrig får spela på naturgräs vanligtvis?

– Det är givetvis synd, men vi är ett innerstadslag och det går inte att ha riktiga planer på det sättet. Därför är man också tacksam för konstgräs på ett sätt. Nu när pandemin kom kunde vi hålla på året runt och behövde inte ta något uppehåll från fotbollen, vilket är en fördel.

Det här Hammarbylaget är inte ett akademilag. Däremot är man framgångsrika på sin front i Stockholm. Gander tror att det kan bli roliga matcher när man ställs mot HFK, Oskarshamn och Västervik.

– Ja, det ska bli jättekul att möta andra lag. Sen är det läskigt för killarna att spela på vanligt gräs, haha. 

Hur ser upplägget ut för matcherna?

– Vi kommer att spela 20-minutersmatcher och alla lag kommer att få möta alla. Så det kommer förmodligen bli en snabb turnering eftersom vi drar igång redan klockan nio på morgonen. Vi räknar inga resultat, säger Gander och tillägger:

– Av våra 14 killar i laget så är 13 med på lägret, vilket är kul. De har knappt sett skog förut, skrattar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!