Hammar frälste Hammarby i Uppsala

Fredrik Hammar har gjort sitt första allsvenska mål. Hammarbys 22-åring vräkte sig fram och nickade in det avgörande 2–1-målet borta mot Sirius. –I slutändan tycker jag att vi vinner rättvist, säger Hammar.

Fredrik Hammar vräker sig fram och gör 2–1 för Hammarby borta mot Sirius.

Fredrik Hammar vräker sig fram och gör 2–1 för Hammarby borta mot Sirius.

Foto: Magnus Andersson/TT

Fotboll2023-07-09 17:08

"Bajens" matchvinnande fullträff kom med kvarten kvar att spela av ordinarie tid.

Nahir Besara slog inlägget från högerkanten och inne i boxen vräkte sig Hammar för att hinna först till bollen. Det gjorde han också och 2–1-nickmålet gav Hammarby segern.

– Jag tycker vi börjar första halvlek piggt och tar välförtjänt ledningen. I slutändan tycker jag att vi vinner rättvist, säger Hammar i Discovery+.

Lagkapten Besara assisterade även till gästernas 1–0 i slutet av den första halvleken när han spelade fram Jusef Erabi som rakade in ledningsmålet från nära håll.

Sirius kvittering kom bara ett par minuter efter Erabis fullträff och i slutskedet av matchen låg hemmalaget på för en kvittering. Chanser saknades inte, men "Bajen" höll undan och vann med 2–1.

Hammarby är tia i allsvenskan med 19 poäng efter 15 spelade matcher. Sirius är tolva, fem poäng bakom dagens motståndare men med en match mindre spelad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!