Andersson njuter av att spela med Frödinge igen

När sommaruppehållet nåtts i den lokala damfyran är det Frödinges Louise Andersson som toppar skytteligan på elva mål på åtta matcher. Frödinge ligger dessutom tvåa i serien. "Det har gått ganska bra", säger Andersson.

Louise Andersson har gjort elva mål för Frödinge som är tvåa i division fyra.

Louise Andersson har gjort elva mål för Frödinge som är tvåa i division fyra.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-06 17:00

Efter att ha dragit sig ur division två förra säsongen och avstått seriespel är nu Frödinge tillbaka inom damfotbollen. De sågs av många som seriefavoriter inför säsongen och som tvåa halvvägs in i serien så har de förväntningarna infriats ganska väl.

– Man får väl säga att det har gått ganska bra resultatmässigt. Roligast av allt är det att vi är igång och spelar igen, säger Louise Andersson.

FBSK har fått ihop 21 poäng på åtta matcher och har bara Timmernabben framför sig. De har sju raka segrar och 21 poäng och elva plusmål upp med en match tillgodo. Lagen möts på Lundavallen den 17 september i något som kan bli en rafflande seriefinal.

– Vi föll med 3–1 mot Timmernabben senast. Det var en ganska jämn match då och de spelade inte ut oss på något vis, men hade ett väldigt starkt försvar. Vi får ta revansch på dem i höst.

I övrigt har Rosenfors lyckats bäst bland de lokala lagen med en fjärdeplats och nio inspelade poäng. Gullringen är sexa med sex poäng och tampas med Hultsfred B (6) och Vimmerby C (4) om att undvika sistaplatsen.

I seriens skytteliga är det Frödinge i topp. Louise Andersson delar förstaplatsen med Timmernabbens Sofia Hägerström. Båda har gjort elva mål.

Är du nöjd med målskörden för egen del?

– Nöjd är jag sällan, det finns alltid mer att ge. Jag tycker att det gick ganska bra i de första matcherna, men lite sämre på slutet. Tanken är väl att jag ska spela forward, men jag har fått hoppa in en del på mittfältet och till och med försvaret under säsongen också.

Här är samtliga målskyttar i de lokala lagen.

Frödinge: Louise Andersson 11, Amanda Sundberg 5, Anna Danielsson 2, Erika Andersson 2, Mathilda Jakobsson 2, Emma Djurstedt, Jeanette Lind, Linn Uhre, Sarah Gustafsson och Tindra Pettersson.

Rosenfors: Emma Adolfsson 6, Ellen Erlandsson 4, Lisen Hägg 2, Celine Hägg, Jennifer Bogren, Josefine Johansson, Julia Älvehög, Kristin Pleijert.

Gullringen: Bianca Stridh 2, Jonna Kindstrand 2, Elin Linder, Linnéa Johansson och Madelene Borg.

Hultsfred B: Elsa Nilsson 3, Edna Ganovic, Emma Billing, Julia Ingemarsson, Matilda Hemmingsson, Selma Selimovic och Tilda Föghner.

Vimmerby C: Matilda Älvehag 4, Tessa Svensson 2, Amanda Carlsson, Ester Rinaldo, Klara Stridh, Nelly Passmark, Tuva Milde och Agnes Dahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!